Три начина за безболезнено напускане на работа

Да напуснем работа деликатно

Сигурно има над 50 начина да зарежете гадже или любовник, но когато става дума за нещо по-сериозно като да напуснеш настоящата си работа, повечето хора го отлагат и се притесняват как да съобщят новината.

 

Според Harvard Business Review има поне 3 неща, които трябва да имате предвид, в случай че решите да напускате работата си.

 

На първо място - запомнете, че начинът, по който го направите може да бъде също толкова важен, колкото и мястото на което отивате след това.

 

Ето как може да направите своето абдикиране по възможно най-деликатния начин:

 

Бъдете позитивни. Когато поднасяте новината на шефа си, избягвайте празнодумството и безпочвените приказки. Може и да ви помогне да се почувствате по-добре, но няма да улесни ситуацията. Ако имате някаква конструктивна критика към работата, отношението или каквото и да било - бъдете честни, позитивни и ясни.

 

Потърсете си заместник. Не оставяйте шефа и екипа си изненадани и без човек насреща. Направете каквото е необходимо, за да намерите подходящия човек, който да поеме вашите задължения, когато си тръгнете. Отделете време да го обучите и въведете в дейността ви, за да може да бъде пълноправен член на екипа, когато е нужно.

 

Поддържайте връзка. Не прекъсвайте всички връзки с фирмата, дори да сте имали неприятни преживявания и проблеми. Бивши колеги и мениджъри могат да ви бъдат важен актив в бъдеще. Тръгнете си с усмивка - така за вас ще е много по-лесно и ще останете с приятно чувство от времето прекрано там.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти