Обича те или те използва?

Обича те или те използва?

Много жени, особено младите момичета, често се чувстват несигурни в романтичните си отношения. Е, понякога най-лошите ни очаквания са оправдани, но също така често се съмняваме в чувствата на партньора ни поради собствената ни несигурност или лоша предишна връзка. За щастие, има няколко признака, които могат да ви помогнат да разберете дали вашият партньор е наистина влюбен във вас или ако просто ви използва за своя собствена изгода.

Ние знаем колко объркващи могат да бъдат връзките, затова ще ви помогнем да разберете дали мъжът до вас ви обича или ви използва:

Обича те: Взира се в теб непрестанно

От много романтични песни и филми знаем, че когато един мъж е влюбен в теб, не спира да те гледа. И тук не говорим за мъжете, които ви гледат в бара, в петък вечер. Ако забележите, че той ви наблюдава с удивление и вълнение, когато правите прости неща, като готвене на вечеря или когато си слагате палтото, той вероятно е влюбен.

Използва те: Не те кара да се чувстваш специална

Изглежда, че не се различаваш от никое друго момиче, с което е бил някога. Той може непрекъснато да те сравнява с други хора или да не показва никаква привързаност. Чувстваш се така, сякаш си просто една от многото.

Обича те: Той не избухва, дори когато го очакваш

Ако твоят партньор знае много за твоето минало, включително и за моментите, от които не се гордееш и той все още е с теб, той вероятно наистина те обича. Приемането на всички страни на другия човек, а не само на приятните, е знак за зряла връзка и любов.

Използва те: Постоянно се чувстваш виновна

Изглежда, че не можеш да направиш нищо правилно, от справянето с проблеми по време на работа до избора на храна за котката в супермаркета. Ако непрекъснато се чувстваш сякаш не си достатъчно добра, по-добре е да прекратиш връзката. Няма нищо лошо в опитите да помогнеш на партньора си да стане по-добър човек, но тези промени трябва да бъдат наложени чрез любов и грижа, а не да те карат да се чувстваш виновна.

Обича те: Винаги мисли как ще се почувстваш ти от това, което е направил

Всички ние имаме нашите модели на поведение и не винаги осъзнаваме как те се отразяват на другите хора. Ако забележиш, че твоят партньор става все по-осъзнат и се опитва да се държи по такъв начин, че да не те нарани или разочарова, това е добър знак. Но имай предвид, че ако си загрижена за нещо или искаш да действа по различен начин, по-добре е да проведете разговор. Вашият човек не може да чете мисли, нали?

Използва те: Непрекъснато изчезва

Правите планове заедно и той се отказва в последния момент. Или му отнема цяла вечност, за да отговори на съобщенията или телефонните обаждания. Да, от време на време може да е зает, но човек, който наистина държи на теб, ще намери време. В такива сутиации, обикновено се виждате тогава, когато на него му е удобно.

Обича те: Забелязва малки детайли, които те правят щастлива

Всички обичаме големите жестове, но най-важни са малките неща. Например, той си спомня любимия ти вкус сладолед, глупавото телевизионно шоу, което гледаш, когато си тъжна, или името на първия ти домашен любимец. Тези неща показват, че той се интересува повече, за да отиде отвъд стереотипните неща като цветя и бонбони и да се ангажира с теб на по-лично ниво.

Използва те: Никога не прави компромиси

Правенето на компромиси може да бъде трудно, особено ако връзката ви е нова, но това е целта, върху която всички трябва да се съсредоточим. Твоято партньор трябва да уважава твоето мнение и да е готов да намери точния баланс, така че и двамата да сте щастливи. Ако не иска да се откаже от "правото си" да решава всичко, то вероятно е време да прекратите тази връзка.

Обича те: Разкрива се пред теб и очаква същото и от твоя страна

Всички се чувстваме уязвими в отношенията си, но е трудно да изградим силна връзка, без да споделяме мислите и чувствата си. Ако той е готов да преодолее страха от отхвърляне и да бъде отворен за страховете и проблемите си, той ти вярва и може да види бъдещето си с теб. И това работи и в двете посоки: той се интересува от познаването на истинската ти същност, а не само от хубавата броня, която можеше да си сложила.

Използва те: манипулира те емоционално

Той познава твоите силни и слаби страни и се опитва да те манипулира да вършиш нещата, които той иска. Този тип взаимоотношения са неприемливи. Ако забележиш, че постоянно се чувстваш виновна или емоциите на партньора ти доминират над твоите, вероятно е време да направиш крачка назад и да прецениш какво става.

Обича те: Готов е да говори за проблемите

Въпреки, че здравословното количество емоции може действително да е от полза за разрешаването на конфликти и за поддържането на партньора щастлив, крещенето няма да реши проблема. След като и двамата сте емоционални, твоят партньор трябва да е готов да проведе разговор, за да оправи нещата. Комуникацията е ключът към силната връзка и партньор, който те обича, трябва да може да остави егото си настрана и да признае, че е сгрешил.

Използва те: Провокира те да правиш сцени на публични места или мълчи с дни

Понякога споровете могат да станат много емоционални, но човек, който наистина те обича, няма да те унизи на публично място. Това поведение може да бъдат знак за емоционална манипулация, невъзможност да се контролират емоциите и т.н.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay