Обърнат опушен грим: Как да го направите

Опушеното око е класическа грим визия, която през годините претърпя безброй вариации. Но когато звездата от "Wednesday" Джена Ортега се появи със зашеметяващо, матово опушено око "наопаки" на наградите на Гилдията на актьорите за 2023 г., гримьори и фенове в социалните мрежи не останаха никак безразлични към визията, създадена от гримьора Винсент Окендо.

Окендо споделя в Instagram, че се е насочил към вдъхновена от 70-те години визия с пастелни нюанси.

"Използвахме бяла сянка за очи като основа и създадохме обратно опушено око. След това исках да създам различни текстури, използващи множество сребърни и златни елементи, за да озарят очите ѝ. Накрая използвах много тънка черна очна линия във външния ъгъл, съчетана само с няколко индивидуални мигли.", обяснява гримьорът. 

Матираното обратно опушено око на Ортега бе съчетано с бронзант и розово червило. Естествено, всички умират да го повторят.

Как да го пресъздадете?

Ако искате да пресъздадете обратното опушено око у дома, това е сравнително лесно но първо трябва да овладеете техниката. Първо нанесете основа за сенки, включително клепачите и зоната под очите. След това нанесете ярка, светла сянка върху клепачите си с помощта на тънка четка за грим. След това използвайте твърда или течна очна линия, за да очертаете долната линия на миглите и след това я омекотете с по-дебела четка за грим.
За да постигнете опушеният ефект използвайте тъмна сянка точно под долната линия на миглите. След това можете да добавите спирала или изкуствени мигли, за да завършите външния вид. Тиктокърът Laura Johnson сподели видео урок с чудесна визуална демонстрация за това как да пресъздадете грима. Можете да видите тук.

За по-матов ефект, като този, носен от Джена Ортега, можете да използвате сребърни и златни сенки за очи върху клепача си, като се концентрирате върху гънката, както Винсент Окендо описа подробно.

Използвайте и цветове

Не се чувствайте задължени да използвате само неутрални, меки цветове. Обратното опушено око може да бъде постигнато с всякакви ярки, смели нюанси, които харесвате, дори с неонови цветове под очите. За да го направите, подгответе очите си по същия начин, както обикновено, нанесете бяла сянка върху горния и долния клепач и след това нанесете любимите си ярки цветове под клепача и във вътрешните ъгли на очите си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay