Блондинките са с по-големи заплати, а червенокосите - с най-големи амбиции

Блондинките печелят повече

Блондинките са с по-големи заплати, а червенокосите - с най-големи амбиции


Въпреки всички вицове за глупави блондинки и шеги, придобили статута на народни поговорки, като "Роди ме, мамо, с късмет - аз сама ще се изруся" и класическото "Русо гладно няма", се оказва, че русокосите жени всъщност са по-успешни в работата си от тъмнокосите. Сравнението е направено на базата на годишното заплащане на жените в Англия.

 

При проучване на в. "Дейли мейл" стана ясно, че на острова блондинките печелят повече от брюнетките и червенокоските - средностатистическата руса англичанка получава годишно 23 150 британски лири, брюнетката - 22 586 лири, а рижите дами - 22 237 лири.


Болшинството русокоси жени нямат нищо против да ги смятат за лекомислени и дори често обръщат това в своя полза. Повечето от анкетираните блондинки са признали, че макар и да печелят добре, в службата не ги взимат много сериозно.


Брюнетките, за сметка на това, се чувстват доста по-уважавани в работата, но това не им помага много за заплатата. 80 процента от анкетираните тъмнокоски са казали, че тежат на мястото си в офиса и въпреки че не изкарват повече пари, те често работят извънредно.


Червенокосите дами пък са най-склонни да сменят работата си в стремеж към по-високо заплащане или по-добри условия. За разлика от тях брюнетките предпочитат да работят на едно място с надеждата да успеят да се изкачат по служебната стълбица.


Тъмнокосите са и по-сребролюбиви, защото почти всяка пета признава, че най-важното в работата й е заплатата. Блондинките обръщат повече внимание на добрите отношения с клиентите. За тях е важно също да създават нови приятели в службата. Най-амбициозни са рижите момичета. Всяка втора от тях казва, че има амбиции. Те са склонни да работят и в къщи, и през почивните дни, стига това да им помогне в кариерата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay