Красива сте и си търсите работа? Молете се да не ви интервюира жена!

Жените не наемат на работа красавици

Израелски учени установиха, че дами, изпращащи молби за работа с атрактивни снимки, имат по-малки шансове да получат назначение, когато са подбирани от други жени, пише в. "Дейли Телеграф".

 

Този близък до ума факт беше констатиран от икономистите Брадли Ръфъл и Зеев Щудинер, които прегледали 5000 CV-та за 2500 предложения за работа. От проучването става ясно, че кандидатките, изпратили атрактивни снимки към автобиографиите си, получили с една трета по-малко назначения.

 

Много по-успешни в получаването на даден пост се оказали дами с по-скромни фотоси или тези, които изобщо не изпратили снимка. 

 

Учените обясняват този феномен с факта, че повечето от служителките, отговарящи за човешките ресурси по фирми и предприятия, са млади дами. Те подсъзнателно се страхуват от конкуренцията на атрактивни представителки на нежния пол, затова им режат пътя към назначението, когато могат.

 

Кандидатките, които не изпратили снимки, имали 22 процента повече шансове да бъдат повикани на интервю за назначение от жени с "нормален фотос" и с 30 на сто по-добри възможности от 
тези с атрактивен външен вид.

 

Ръфъл и Щудинер установили, че в 96 на сто от компаниите, отговорничките за човешките ресурси са млади и неомъжени жени. В същото време тези служителки нямат никакъв проблем да назначават красиви мъже, които получили положителен отговор в 20 на сто от случаите. За тези, тези, които не изпратили снимки, 
шансовете им падали до 14 на сто, а тези с безинтересни физиономии - само до 9 на сто.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 21.04.2011|10:49
Има доза истина в това, но не винаги се случва да започне работа красива жена, защото я е наел мъж. Мен също ме е наемала жена, която ме видя за 2 минути и само с няколко думи реши, че иска да работя за нея. Просто си е въпрос на гледна точка.
1
Не е посочен 20.04.2011|17:39
мен пък жена ме нае :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay