Много задачи, малко време - има решение

Много задачи - малко време

Много задачи, малко време - има решение

Повечето хора обичат да планират. Да правят списъци и да ограждат дати на календара. Сякаш това дава определен контрол в ръцете им и над ситуации, които им се иска да се развият безпроблемно.

 

За съжаление обаче, в повечето случаи списъкът е прекалено дълъг и дори не се побира в календара. Според специалисти от Харвард, за да се справим с подобен проблем, трябва да си дадем сметка за истински важните неща и да свършим тях първо.

 

Да овладееш всичките си задачи, може да е стане лесно с помощта на списък, но не бива да оставяме този списък да се превърне в колекция от всичко, което искаме да направим, но вероятно никога нямаме време за него.

 

Уверете се, че всяка задача в списъка си има посочени време и място. Най-просто казано – ако искате да отидете на фризьор и да предприемете голяма промяна – изберете дата, проверете дали тогава можете и имате възможност и чак тогава запишете задачата.

 

Обмислете варианта да зарежете списъците и просто да си отбелязвате неща на календара. Не пречи да си имате тефтерче, в което да си записвате разни неща, които искате да свършите, но гледайте да не са най-наложителните и важни.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 29.04.2011|11:19
Всички сме чували поговорката: "Глупавия помни. Умния си записва." Не напразно са го казали хората. Когато записваме важните неща, било то задачите ни за деня или рождените дни на приятелите ни, ние един вид се застраховаме, така че да не ги забравим. Едно малко тефтерче винаги върши много полезна работа.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay