Лошият въздух ни прави нетрудоспособни

Лош въздух - слаба работа

Лошият въздух ни прави нетрудоспособни

Лошият въздух означава по-малко и по-лоша продуктивност на служителите. До това заключение стигна Американското бюро за икономически проучвания в своето изследване "Влиянието на замърсяването върху продуктивността".

 

Основният извод на изследването е, че колкото по-малко озон има във въздуха, който дишаме, толкова по-висока продуктивност ще има. Намаление на озона с 10 частици на милион във въздуха означава 4,2% по-висока продуктивност, казват специалистите. Увеличение от само 1 частица на милион на озона във въздуха обаче означава минута и половина по-малко работа на служител.

 

Озонът е нестабилно химически вещество и е много силен окислител. В по-голяма концентрация той е отровен за хората.

 

Най-засегнати от качеството на въздуха естествено са хората, работещи на открито – например в селското стопанство. В САЩ 11% от трудоспособните хора, които имат работа, работят в този сектор. Но замърсяването на въздуха се отразява и на хората, работещи в затворени пространства. Между 38% и 94% от финните прахови частици успяват да влязат в затворени помещения – всичко зависи от изолацията и въздухопреносната система.

 

Американските анализатори завършват доклада си със следното заключение – инвестициите в опазване на околната среда са инвестиция в човешки ресурс. За съжаление този факт често се подценява, казват те.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay