Полезни аромати, които ни карат да се чувстваме добре

Ароматите лекуват

Полезни аромати, които ни карат да се чувстваме добре

Ако не могат да лекуват, то сеансите по ароматерапия най-малкото са в състояние да ободрят, успокоят и създадат романтична нагласа. Но според привържениците на лечението чрез аромати, освен това те могат и наистина да разрешат много здравословни проблеми.


1. Главоболие

В този случай помага босилекът. Неговата миризма премахва нервното напрежение, спазмите в съдовете и облекчава заспиването. Той е особено полезен при вегетативна дистония. Веднага след настъпването на пристъпа на главоболие запалете ароматна свещ или лампа с 7-8 капки масло. Ако имате възможност, легнете за около час, като сложите 2-3 капки етерично масло върху калъфката на възглавницата.

 

Съвет: Бъдете много внимателни с дозировката на процедурите с босилек, тъй като той има доста силен ефект. Ароматичната лампа например трябва да се използва не по-често от веднъж на 3 дни.


2. Настинка

Можете да облекчите състоянието си при хрема с аромата на бергамот (цитрусово растение, подвид на портокала). Запалвайте ароматичната лампа 2-3 пъти дневно (по 9-10 капки масло за едно горене) или си правете инхалации (3-4 капки масло на 2 л гореща вода).

 

Съвет: Този аромат няма противопоказания, но най-добре е да не го прилагате при свръхвъзбудими деца до 14 години.


3.Постменструален синдром

Ако през последните 2-3 дни от цикъла веднъж дневно запалвате ароматична лампа с 9-10 капки масло от анасон или вдишвате аромата от саше (малка кърпичка, от естествен материал, напоена с няколко капки от етеричното масло), симптомите на постменструалния синдром ще изчезнат или поне силно ще намалеят. Ако ви провърви, след 3-5 месеца този проблем ще изчезне или ще протича доста по-леко.

 

Съвет: Сладката и топла миризма на анасона е подходяща за всички случаи, когато трябва да се премахне хиперактивност и усещане за болка.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay