Полезните свойства на меда

Медът е спасителят на кожата ни

Полезните свойства на меда

Прочетете как да използвате мед в грижите за кожата и ще сте учудени от резултатите. Ако сте почитателка на домашно приготвените маски за лице, вижте как да включите вълшебния мед в тези процедури. Медът е невероятно полезен за кожата, защото има антибактериални свойства и "спасяващи" кожата антиоксиданти. Независимо дали имате кожни проблеми или просто поддържате добрия вид на кожата си, медът ще върне блясъка й и тя ще стане невероятно мека.

Вижте за какво помага медът:

Акне- Медът е антибактериален. Помага за премахване и предотвратяване на акнето.

Бръчки- Забавя стареенето, защото е богат на антиоксиданти.

Засилва тена- Медът овлажнява и подхранва кожата. По този начин допринася за изравняване и засилване на тена.

Порите- Медът отваря и отпушва порите.

Ето и как да го използвате:

  1. Маска

    Нанесете тънък слой мед върху леко навлажнена кожа и го оставете за 30 мин. Отмийте с топла вода. Кожата ви ще бъде мека и сияйна.

  2. Лекуване на определени зони на лицето

    Някои кремове и козметични продукти изсушават кожата само на определени места. Вземете един тампон за грим и нанесете малко количество мед върху проблемната зона. За допълнително почистване прибавете лавандулово масло към меда.

  3. Почистване с мед

    Въпреки че не е подходящ за почистване на грим от деликатните зони, медът е доста добър почистващ продукт. Не можете да почистите грима от очите си с мед, но можете да почистите другите гримове. Направете смес от мед и някакво масло(кокосово или масло от жожоба), за да получите смес, която да се хлъзга по лицето ви. Може да добавите индийско орехче или канела за по-приятен аромат. Чрез масажирането на лицето с тази смес ще премахнете грима и ще хидратирате кожата си едновременно.

  4. Меден ексфолиатор

    Можете да ексфолирате кожата си веднъж или два пъти в седмицата със скраб от 2 части мед и 1 част сода. Содата ексфолира кожата, а медът успокоява и изглажда. Можете да използвате тази скраб върху цялото тяло-от лицето до краката.

  5. Баня с мед

    При смяната на сезоните, кожата се опитва да възстанови баланса, но често се изсушава прекалено. Топлите вани с успокояващи съставки могат да оправят нещата. Добавете 2 чащи мед във ваната и стойте във водата 15 минути, след това прибавете 1 чаша сода и останете за още 15. Содата ще премахне мъртвата кожа.    

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay