Постъпката на Алек е незряла и детинска, казва психолог

Постъпката на Алек е незряла и детинска, казва психолог
bTV

Трети сезон на романтичното риалити "Ергенът" завърши драматично и може би травматично за Маги и Надежда, които бяха "изоставени" чрез видео съобщение, след многобройните вълнуващи срещи и обяснения в любов на Алек.

Коментарите в социалните мрежи за постъпката му са безмилостни: "страхливец"; "толкова надежди им даде и накрая избяга"; "то хубаво да не искаш нито една от двете, но поне ѝ го кажи в очите"; "момичета, да не дава Господ такъв мъж да ви се падне"

Всички са дълбоко разочаровани от шокиращата развръзка, която за съжаление не се случва само в риалити формата, а е позната ситуация на много жени, които са изоставени чрез съобщения или дори без никакво обяснение. 

Това преживяване може да нанесе огромна психологическа травма. За съвет, как да се справим след подобна раздяла, се обърнахме към психолога и терапевт Мартин Леви. Той завършва психология в Англия и психотерапия в института на Мадлен Алгафари, като е обучаван от нея и в момента работят съвместно. 

На първо място е хубаво да се осъзнае, че няма вариант, в който болката от отхвърлянето да изчезне или да не се преживее. Всяка загуба в живота ни предизвиква различно ниво на траур съответстващо на големината на загубата, обяснява Мартин Леви.

Приключването на връзка, чрез дигитални канали, като текстови, гласови или видео съобщения най-често показва липса на емоционална зрялост в човека, който го прави, обяснява психологът Мартин Леви. 

Не означава, че той е незрял генерално, но в този аспект от живота развитието му е останало някъде в детството. Това е детски механизъм за справяне със ситуации, които са прекалено големи или сложни за едно дете. 

Ако подобна раздяла се е случила публично, тогава освен болката от разочарованието може да се появи и срам. Тогава нещата стават по-сложни, смята Марти Леви.

Срамът е тема, която често изисква по задълбочена работа. Той се появява когато е извършено нещо, което считаме за нередно и неправилно. Започваме да си задаваме въпроси, като: "С какво съм допринесъл за тази раздяла"? "Какво точно се е случило и наистина ли е срам това, което изпитвам".

Източник: Ladyzone

11 8
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay