Потребителите на TikTok се кълнат, че солената вода помага при акне - ето каква е истината

Потребителите на TikTok се кълнат, че солената вода помага при акне - ето каква е истината

В този момент може да се каже, че сме загубили броя на всички трикове за красота, които сме научили, като просто скролваме в TikTok. Приложението по същество е златна мина за всякакъв вид информация за красотата и като се има предвид, че не всеки има достъп до лекари, дерматолози и естетици, които могат да предоставят редовно този вид информация, хубаво е да се запознаете с променящите играта трикове, които имат силата да променят кожата ни към по-добро. От друга страна, винаги има и някои странни тенденции - особено тези, за които се казва, че се борят с акнето - които може би звучат като полезни, но наистина. . . не са.

Последният трик за акне, в който някои TikTok потребители се кълнат в наши дни, включва морска солена вода, която според тях може да се използва за изчистване на акне, когато се прилага върху кожата. Потребителят @leacrylics сподели вирусен видеоклип още през юни, в който заяви, че е започнала да смесва морска сол, която е закупила от магазин за хранителни стоки, с вода и да напръсква лицето си всеки ден, за да изчисти пъпките, след като е забелязала, че кожата й се е подобрила след плажуване. Втори потребител на име Aubyrn Jade, която видяла съвета, сподели собственото си видео няколко седмици по-късно, като твърди, че въпреки че е имала акне през по-голямата част от живота си, пръскането на морска солена вода върху лицето й два пъти на ден за определен период от време всъщност е показало обещаващи резултати.

Потребителите на TikTok се кълнат, че солената вода помага при акне - ето каква е истината

Имайки предвид това, може ли морската солена вода действително да работи за лечение на акне? Не точно. Според Хедли Кинг няма реални данни в подкрепа на тези твърдения и въпреки че хората в TikTok твърдят, че са видели разлики в кожата си след това, има много други препоръчани от дерматолозите лечения за акне, които са доказали, че са по-ефективни и надеждни.

"Солта може да помогне за изсушаване на пъпки и [от своя страна] може да има лек противовъзпалителен ефект", казва тя. "Но ние имаме много по-добри, подкрепени от науката възможности."

Според Кинг хората, които използват хака, вярват, че морската вода балансира рН на кожата и убива бактериите, въпреки че това всъщност не е така. "Склонната към акне кожа има алкално рН, а морската вода също има алкално рН, около 8", казва тя. "Бихте искали да използвате киселинно рН като салицилова киселина или гликолова киселина. Въпреки че водата с морска сол има антимикробни свойства, те не са достатъчно силни, за да преборят акнето."

Накратко, кожата на всеки е различна, но ако можете, винаги е по-полезно да се консултирате с дерматолог или специалист за вашите кожни проблеми, отколкото да следвате тенденция от социалните медии.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay