Преборете акнето с малко помощ от природата

Предлагаме ви нова порция домашни маски, подходящи за почистване на лицето в дълбочина, особено ако страдате от неприятното за много жени, независимо от възрастта, акне

Преборете акнето с малко помощ от природата

Напоследък все по-често ви представяме изпитани рецепти за ефективни домашни маски и козметични продукти. Това не е случайно. Сега е моментът да се погрижите за доброто състояние на кожата си и да я "вкарате в релси”, за да изглежда тя перфектно по време на лятната почивка.

Освен това именно пролетно-летните месеци са времето, в което на пазара се предлага буквално всичко. Което означава, че съвсем спокойно може да си набавите естествени продукти, с които да заместите поне отчасти химията, която е основна съставна част на продуктите в козметичния ни шкаф.

Затова ви предлагаме нова порция домашни маски, подходящи за почистване на лицето в дълбочина, особено ако страдате от неприятното за много жени, независимо от възрастта, акне. Ето и рецептите.

Маска с джинджифил
Ако още не сте включили полезния корен в менюто си, то незабвано го направете. А ако искате да се насладите на пълния му ефект, използвайте го смело и в грижите за кожата си. Достатъчно е да смесите една чаена чаша топла вода с една с.л. джинджифил на прах. Оставете сместа да се охлади, след което потопете в нея памучен тампон и нежно обтрийте лицето. Не изплаквайте веднага, а останете с така нанесената смес за известно време, а най-добре и цяла нощ.

Преборете акнето с малко помощ от природата
Маска с лимонов сок и канела
Тези съставки много често се използват в бялата козметика, поради високото си съдържание на антиоксиданти. Необходимо е да смесите 1 с.л. лимонов сок с 1 с.л. канела на прах. Процедурата отново е същата, като при джинджифиловата маска. Обтрийте с памучен тампон лицето и оставете сместа да престои за 15 минути.

Маска с мляко и индийско орехче
Направете каша от 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. индийско орехче на прах. Тази магическа смес моментално ще успокои раздразненията по лицето ви и ще избистри тена му, прогонвайки зачервяванията. Нанесете, оставете да престои 15 минути и изплакнете с хладка вода.

Преборете акнето с малко помощ от природата
Маска със сусам и мед
Като цяло днешните маски, освен че са много ефективни, представляват и изключително вкусни смеси от съставки. Доказателство за това е и тази каша, приготвена от 1 с.л. сусамови семена и 1 с.л. мед. Получената паста нанесете на лицето, оставете да подейства и след 15 минути отмийте.

Ако тази статия ви е била полезна и искате да научавате още домашни козметични хитринки, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

34 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 16.08.2013|13:22
Маската с индийско орехче и мляко е страхотна!
7
Не е посочен 27.05.2013|19:38
Тези маски ми се струват ефикасни.
6
Не е посочен 27.05.2013|16:03
Ще ги пробвам тези маски, тъй като съм на мнения, че домашните са в пъти по-хубави от купешките.
5
Не е посочен 27.05.2013|14:29
Аз определено предпочитам домашните маски.
4
Не е посочен 27.05.2013|14:18
Трябва да се има предвид, че ломоновият сок леко избелва кожата, иначе супер добре свива порите, редовно си правя маски с лимон.
3
Не е посочен 27.05.2013|12:59
Нямам такива проблеми, за щастие.
2
Не е посочен 27.05.2013|10:50
Това никак не е лоша идея!
1
Не е посочен 27.05.2013|09:56
Това определено са много нестандартни маски, трябва да взема да пробвам някоя от тях!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay