Приказните рокли на Кейти

Дизайнерката Кейти Ермилио е четвърто поколение талант

В това момиче има такава концентрация на талант, каквато рядко срещаме по пътя си. Само на 25 години зад гърба си вече има биография, която говори сама за себе си и предвещава бляскава кариера в импозантния свят на модата. Но не фамилният бизнес на семейството ѝ, посветен в изработката на висококачествено облекло по поръчка, нито знаменитият ѝ дядо Anthnony Ermilio, грижил се за личният гардероб на кинолегендата Грейс Кели, повлияват на избора ѝ да създаде собствена модна линия.

Стажовете на Кейти в редакцията на Vogue и Teen Vogue били на път да осъществят младежката ѝ мечта да стане моден редактор, когато съдбата, а може би и гените, се намесват и я изправят пред истинското ѝ призвание – да създава модни шедьоври с двете си ръце. Красивата модистка определя дизайнерското си поприще за случайно стечение на обстоятелствата. Възприемаме го малко шеговито, защото сама започва да създава дрехите си още на 12, приема първите си поръчки за булченски рокли, докато все още е в училище, а колежките ѝ от Vogue остават като омагьосани от изкусните рокли, с които се появява на работа, разбира се изработени пак от нея самата.

Приказните рокли на КейтиПриказните рокли на Кейти

 

Експертите в бранша сравняват работата ѝ с тази на Oscar de la Renta и Carolina Herrera. Приликите са налице – виртуозен шеф, майсторска кройка, дискретни детайли, безупречни материи и смели цветови решения. Вдъхновява се от Cristobal Balenciaga, обожава Phoebe Philo и всичко, което създава тя за Celine, харесва и работата на Jason Wu.

Дрехите ѝ се радват на почитателки от всякаква възраст – има клиенти на 20, има и такива на 70. Кейти създава подчертано женствени облекла като успява да постигне баланс между минимализъм при декорацията и майсторство при конструкцията.

Практиката във Vogue ѝ помага да разбере модата не само като изкуство, но и като бизнес, обединяващ усилията на цели екипи с професионалисти в сферата на рекламата, маркетинга и PR-а. Това я подтиква непрекъснато да си поставя малки, но постижими цели в развитието си като творец.

Последната амбиция на младата дизайнерка е вдъхновена от кашмирените пуловери и огромните жилетки на баща ѝ, които обожава. За следващия сезон предвижда да изработи малка линия от плетени облекла.

При представянето на дебютните си колекции Кейти си колаборира успешно веднъж с обувния бранд Walter Steiger и втори път с марката за бижута Frieda & Nellie.

Един поглед върху галерията ни със снимки е достатъчен да се влюбите във всичко с етикет Keiti Ermilio.

Приказните рокли на КейтиПриказните рокли на Кейти

26 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay