Пролетни изкушения за тънка талия

Пролетни изкушения

Пролетта вече чука на вратата, което значи много неща, включително много много вкусни плодове и зеленчуци на пазара. Предлагаме ви 3 идеи за пролетни вкусотии, които ще ви помогнат да стопите малко излишни килограми и да се подготвите за летните месеци:

 

Артишок: един средно голям артишок съдържа доста важни минерали като желязо и калции, заедно с 20% от дневната ви доза фибри. Проучване на бразилски диетолози сочи, че в период от 6 месеца, всеки допълнителен грам фибри допринася за ¼ загуба на килограми. Изключително вкусен е артишокът задушен с лимонена вода с прясна мента и балсамов оцет.

 

Пресни картофи: когато картофите са сготвени и после изстудени, те са един от най-добрите източници на устойчиво нишесте – подобно на фибри вещество, което спомага за топенето на мазнините, ако се хапва в часовете между храненията. Нарежете ги на кубчета, сгответе ги и ги охладете. Сервирайте ги леко подправени с смес от винен оцет, дижоснка горчица, червен лук и целина.

 

Ягоди: една чаша ви зарежда само с 50 калории и близо 150% от нуждата ви за витамин С. Проучвания показват, че високите нива на витамин С в кръвта показват страхотен резултат в горенето на мазнини. Насладете се на вкусните плодове, потопени в черен течен шоколад или нарязани в свежа спаначена салта.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay