Професия: вечно пътуващи

Поемат в непознати посоки, за да ни разкажат

Професия: вечно пътуващи

Лара Дънстон и Теренс Картър са лудо влюбени един в друг и в приключенията по света. Тя е писателка, а той фотограф. Когато пътуват, тя пише, той снима. Предприемат свои собствен експеримент, който наричат GranTourisimo. Досега ги е отвел до 24 различни дестинации, но крайната все още не е определена. Когато пътуват, те се променят. Опитват се да живеят като местни, разучават особеностите на мястото, а след това го разказват на своите почитатели. Схемата им работи безотказно, а фоторазказите, които се раждат печелят  сърцата на много авантюристи като тях.

Пред 10answers* приключенското дуо разказва за щастието да работиш като "пътешественик" и за онези неща, от които черпят своето ежедневно вдъхновение.

Лара Дънстън описва своята професия като обвързваща, провокираща и най-вече вдъхновяваща. Инспирира се от Пол Дерокс, странстващ поет, който пътува без посока и пише за хората и културите, с които се среща. Според нея всяко място крие своя чар и силата да вдъхновява. Хората трябва да пътуват с обятия, широко отворени към новото, готови за непознати приключения. Лара разказва, че със своя съпруг нямат истински дом. Обитават определени домашни пространства за 2-3 седмици и след това ги напускат. Защото животът не спира да им предлага нови уютни места, в които да се настанят. Проблемът на младите, според Дънстън, се корени в липсата на осъзната младост. "Най-добрият съвет, който съм получавала, ми го даде приятел на баща ми. Младите пропиляват младостта си - това ми каза той. Пълни са с енергия, а я погубват пред телевизора. Не го правете, излезте, живейте, сега е моментът."

За Теренс Картър фотографията е нещо просто. Снимането на хора, места и чинии. Обожава да щрака в Барселона, обяснява, че испанският град е пълен с креативна енергия и навсякъде се случва нещо, което няма как да не заснеме. По пътищата винаги носи със себе си балама, която си е купил по време на трип до Истанбул. Относно съвместната работа със съпругата си и фоторазказите, които създават Теренс споделя: "Нищо не е идеално. Вярваме в свободата и липсата на ограничения, като се стараем това да личи и в творбите ни. Съвършенство се достига само, когато съзнанието е свободно."

Приключенията на двамата влюбени "преносители на вдъхновение" можете да разгледате на блога им www.grantourismotravels.com, където е побрана много полезна /в някои случаи и жизненоважна/ информация относо местата, до които са пътували.

61 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay