Пътеводител за секънд хенд пазаруване

Преоткрийте забавлението от шопинга

Ловът на секънд хенд уникати е пристрастяващо хоби. И в тази откривателска игра изникват неписани правила, които опитните нещотърсачки похватно прилагат. Предварително се запознайте с ценовия календар и дните на зареждане в набелязаните от вас магазини за дрехи с втори живот. Заредете с търпение и се пригответе за щателно преравяне.

Истинските попадения рядко ще ви споходят на една ръка разстояние. Освободете се от задръжки и проявете креативност. Мислете за дрехите и аксесоарите, които спират вниманието ви, като за комбинативен елемент, който може да съчетаете с друга дреха или да напластите един върху друг. Не се подвеждайте от ниската цена, мерете и се уверете, че избраните дрехи ви пасват по кройка и цвят. Повечето вериги предлагат талони или карти за отстъпка, не се стеснявайте да попитате.

Магазините за дрехи и аксесоари втора употреба са достъпният оазис в пазаруването. Ето и нашите предложения за дрехи и аксесоари, които си заслужава да потърсиш в кварталния секънд хенд:

Пътеводител за секънд хенд пазаруване


Ризи в каре

Един тигел в който и да е мол и ще се уверите - карираните ризи сякаш никога не са спирали да бъдат модерни. Мотивът на малки и големи квадратчета комбинирайте без колебание с едноцветни жилетки в сходен или контрастен нюанс. И стоп, този път си спестете излишните харчове за брандирани одежди със съмнителен произход. В магазините за дрехи втора употреба карираната риза ще ви излезе стотинки. Изборът от разнообразни като десен модели никак не е за подценяване, а качеството (вече) проверено.


Oversize пуловери

Настъпят ли хладните месеци, пухкавите плетива започват да изпълват рафтовете в гардеробите ни. Обричаме на любов обемните пуловери, заради удобството и топлината, която ни осигуряват, без да ни лишават от чувство за стил. Магазините за дрехи втора употреба предлагат пребогат избор на пуловери, често и в трудни за намиране разцветки и нюанси. Размъкнатите модели ни спестяват дилемата с какво да ги съчетаем - практически отиват на всичко. Дребен трик - брошките на баба и винтидж медальоните ще разчупят ежедневната визия.




Пътеводител за секънд хенд пазаруване
Пълен аксесоарен арсенал
Дори и малките квартални секънд хенд магазинчета могат да ви изненадат приятно със селекцията си от аксесоари. В по-големите вериги често се налага да се поровите из някой и друг кош, преди да се сдобиете с мечтания шал или фишу. Малките кожени клъчове са сред любимите ни попадения. Колани в актуалното бургундско червено или кралско синьо, с дискретни катарами, обикновено се продават не на килограм, а с фиксирана цена, макар тя да не надвишава лев-два. Откриваме плетени шапки и ръкавици в отлично състояние. Ако късметът ви проработи, току-виж сте попаднали на филцова шапка с периферия от 70-те, хит сред аксесоарите на сезона.

 
Топли палта
Сто процента фина вълна, мек силует и класическа кройка. Всякакви суперлативи по адрес на зимното вълнено палто са излишни - всички сме се уверили в предимствата му. В дните, в които секънд хенд магазините обновяват напълно стоката си, може да попаднете на същински находки, с които мразовитите утрини няма да напомнят толкова на градски сървайвър.

Благодарим за любезното съдействие на верига магазини за дрехи втора употреба Zig-Zag. Всички дрехи, използвани за визиите, както и други страхотни предложения, ще откриете тук.


103 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 03.11.2011|17:30
Много готина идея, изпълнение и снимки:)
4
Не е посочен 03.11.2011|16:49
Аз имам какво ли не вече от такива магазини. Намират се уникални неща, на много от които им личи, че, ако изобщо дори са обличани, а не са купени и после захвърлени без да се носят, то това обличане е било не повече от 2-3 пъти. :))
3
Не е посочен 03.11.2011|16:49
Имам страхотни находки от магазини втора ръка - маркови зимни якета, ризи, жилетки. Мъжът ми в началото беше скептичен и се притесняваше да рови за себе си, но след като намери две италиански сака ( едното - с етикета още) и яке за смешни пари, мнението е съвсем друго. Дори и в най-скъпите дни - в първите дни от новата стока, пак може да се намерят страхотни дрехи на съвсем нормални цени. Друго си е да се почувстваш като нормален човек и да мериш и пазаруваш, без да смяташ наум цените :)
2
Не е посочен 03.11.2011|16:10
По едно време секънд хенд магазинчетата бяха позападнали, но покрай кризата някои от хората явно са се върнали към добрата стара практика да пазаруват от тях, което на фона на китайските боклуци си е далеч по-добра покупка. Спомням си, че Кремена Халваджиян също споменаваше, че пазари в подобни магазинчета. В тях човек може да се натъкне на наистина доста ценни "находки" при това все уникати. :)
1
Не е посочен 03.11.2011|15:37
Не е вярно че в България няма култура за стоки втора употреба. Благодарение на този бизнес много хора с ниски доходи имат възможност да си доставят едно малко удоволствие. Освен достъпните цени, дрехите "втора ръка" са и много качествени и това също привлича хората. Евтините дрехи от другите магазини след първото изпиране се разтягат и разнищват, а след няколко перални вече стават само за носене в къщи. Радвам се че бизнесът с такъв тип дрехи "секънд хенд " се разраства. Човек винаги има какво да намери дори и когато не е уцелил ден на ново зареждане.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay