Пътеводител на парфюмната стопаджийка

Как да различавате отделните парфюми и как да поберете правилния аромат според конкретния повод

Пътеводител на парфюмната стопаджийка

Въпреки че първоначално парфюмите са създадени, за да прикриват неприятните миризми, днес ароматите, скрити в красиви стъкленици и флакончета, имат коренно различна цел. Защото именно добре подбраният парфюм би могъл да изиграе ролята на перфектното бижу към всяка визия, независимо дали става въпрос за ежедневието, или за по-специален повод.

За да внесем малко ред в ароматния хаос, днес ви каним тъкмо на едно виртуално пътешествие из света на парфюмите. Целта - да откриете "своя” сред тях.

Цветя
Цветните парфюми са може би най-популярните на пазара. Причината е, че ароматът им е достатъчно фин и изискан, за да може да бъде "носен” както всеки ден, така и на по-специално събитие.

Най-често флоралните композиции включват не едно цвете, а букет, в който "обичайните заподозрени” са роза, жасмин, гардения и лавандула. Нерядко главната роля е поверена и на орхидеята, лилиума, момината сълза, люляка или пък божура. Чувствате се някак си романтично и сякаш летите в облаците? Несъмнено използвайте момента да подсилите настроението си чрез няколко капки от любимия си флорален парфюм.

Нашите предложения: Flora by Gucci, Dolce & Gabbana Rose The One, Marc Jacobs Daisy, Chloé by Chloé, YSL Parisienne 

Плодове
Ароматите с плодови нотки също се радват на голямо търсене, най-вече сред младите дами, които обичат да се забавляват. Именно по тази причина парфюмите, "основаващи се” на манго, горски плодове, ябълка, праскова или пък круша, са изключително подходящи именно за парти вечер с приятели.

И все пак бъдете внимателни с количеството, защото плодовите аромати може да не се славят с пословична трайност, но пък за сметка на това са изключително силни. Затова по-добре подновявайте често, но пръскайте минимални количества.

Нашите предложения: Escada Ocean Lounge, Nina Ricci Nina L’Elixir, Donna Karan DKNY Be Delicious, Escada Cherry in the Air

Цитруси
Сочен портокал, свеж лимон, леко пикантен бергамот, сладка мандарина, тръпчиво киви, а най-добре коктейл от всички тях. Цитрусовите аромати определено носят силен заряд и по тази причина са изключително подходящи за сутрините, в които енергията ви никаква я няма.

Нашите предложения: Clinique Happy, Burberry Weekend, Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic

Полъх от Ориента
Ориенталските парфюми будят моментална асоциация за кадифе, злато, разкош, екзотика и… женственост. Интензивността им ги превръща в изключително подходящи за вечерни събития и "нощни” забавления. Най-често композициите им се базират на мускус, кехлибар, ванилия или пък сандалово дърво.

Нашите предложения: Guerlain Shalimar, Dolce & Gabbana The One, Tom Ford Black Orchid, YSL Opium, Thierry Mugler Angel

Морски вълни
Представете си, че стоите на плажа, взирате се в морето, шумът на вълните гали слуха ви, докато бризът кара кожата ви нежно да потръпва, а главата ви е напълно изпразнена от обичайните грижи. Именно такова усещане носят "водните” парфюми, чиято композиция най-често се базира на комбинация от цитруси и подправки.

Ароматите от тази група са изключително подходящи, когато искате да направите добро първо впечатление - независимо дали става въпрос за интервю за работа, или пък за първа среща с родителите на любимия.

Нашите предложения: Christian Dior Dune, KENZO L’Eau par Kenzo, Davidoff Cool Water

Дървесни нотки
Тръгваме си от морския бряг, защото ни очаква разходка в иглолистна гора, наситена с аромат на кедър и бор. Парфюмите от така наречената дървесна група често са унисекс и са подходящи за през деня, най-вече в офиса и по-конкретно за бизнес срещи.

Нашите предложения: Chanel Chance Eau Fraiche

Ако тази статия ви е харесала, харесайтe и страницата на Jenite във Facebook!

10 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay