Когато сафарито се окаже наистина лоша идея!

Тези истории ще ви накарат да настръхнете от ужас!

Когато сафарито се окаже наистина лоша идея!

Идеята за сафари е един чудесен избор за хората, които търсят приключения сред дивата природа. То несъмнено може да ви донесе вълнуващи емоции и да ви осигури непосредствена близост до едни от най-опасните животни в света.

Невинаги обаче туристическите обиколки в резерватите за диви животни минават по план. Днес ще ви представим осем случая, при които сафарито се оказва наистина лоша идея. Някои от случките, за които ще ви разкажем, завършват по наистина трагичен начин, което доказва, че в дивата природа опасността дебне отвсякъде.

Когато сафарито се окаже наистина лоша идея!

През септември 2014 година Хейли Симлет и Дилън Тайлър решават да си направят разходка в резерват за диви животни в Зимбабве, когато внезапно са атакувани от млад слон. Животното се насочва първо към Хейли и се опитва да я прободе с бивните си.

В невероятен изблик на смелост нейният годеник буквално скача върху главата на нападателя, опитвайки се да предпази приятелката си, но опитът му да спре слона се оказва неуспешен. Вместо да си тръгне, животното насочва гнева си срещу Дилън. В резултат на нападението мъжът получава фрактура на ребрата и рана на врата.

Но това далеч не е краят на ужасното преживяване. Незнайно откъде пристига цяло стадо слонове - общо 12 на брой. В паниката всичко, което прави Дилън, е да повтаря една и съща дума - "Съжалявам”.

Също толкова внезапно, колкото започва самата атака, животните променят намерението си. Те захвърлят Тайлър върху един мравуняк, след което се отдалечават. Случайно минаващо такси забелязва нападната двойка и им помага да се измъкнат от капана, в който са се озовали.

Дилън споделя, че в момента на атаката е бил убеден, че няма да се измъкне жив. След случката много хора му казват, че ако един слон иска да те убие, той несъмнено ще го направи.

Когато сафарито се окаже наистина лоша идея!

Декември, 2003 година. Млада жена от Великобритания става жертва на атака на мъжки слон в парка "Крюгер” - най-големият национален парк в ЮАР.

Животното набелязва колата на туристката и я преобръща няколко пъти с помощта на бивните си. Снимки, заснети от колата, която се движи зад тази на нападнатата жена, ни помагат да станем свидетели на ужасяващата атака.

Шофьорката обаче не пътува сама. Една от спътничките й е учителката по английски език Сара Брукс, която е приета в болница след нападението. Тя е ранена в бедрото, след като един от бивните на слона се забива в крака й. В колата пътува и мъж от Южна Африка, който се отървава с по-леки наранявания.

Когато сафарито се окаже наистина лоша идея!

През 2013 година камера заснема случайно невероятното бягство на една импала, която е обект на преследване от два гепарда. Жертвата скача в кола, пълна с туристи, която се оказва единственото спасение за африканската антилопа.

Саманта Питенгрид стои зад камерата и успява да снима уникалната случка. След като импалата се качва в колата, пътник в автомобила успява да отвори една от вратите и няколко секунди по-късно уплашеното животно излиза отново на пътя. За щастие, гепардите вече са изоставили жертвата си и тя успява да се измъкне невредима.

Когато сафарито се окаже наистина лоша идея!

При тази случка слонът, който виждате на снимката, очевидно решава да установи по-голяма близост с автомобила, който среща на пътя си. Пътниците в колата разбират, че са се оказали на грешното място в неподходящото време, когато пътят им е пресечен от огромното животно, което буквално се отърква в минаващото возило.

След събитието колата се оказва с четири спукани гуми и други значителни повреди. Животните обикновено използват дървета или по-големи камъни, за да се отърват от паразитите по тялото си. Този слон обаче очевидно решава, че и автомобилът може да свърши чудесна работа.

Когато сафарито се окаже наистина лоша идея!

Ричард Корниш и съпругата му, които са на меден месец в Южна Африка, попадат в неприятна ситуация. След като шофьорът на автомобила, в който пътуват, губи контрол върху возилото, колата се преобръща по стръмен път. Веднага след това пътниците биват заобиколени от лъвове.

Ричард прекарва цял месец в болница, след като получава множество вътрешни кръвоизливи вследствие на катастрофата. За щастие лъвовете само се срещат очи в очи с пострадалите, без да успеят да осъществят какъвто и да било контакт с хората. Друг автомобил, превозващ туристи, ги забелязва и успява да ги спаси половин час след случката.

Когато сафарито се окаже наистина лоша идея!

През 2013 година жена е убита от лъв. Дамата прави секс с партньора си в популярен резерват в Африка, когато дивото животно се приближава към двойката.

Мъжът, който остава анонимен, твърди че чува силно ръмжене и веднага тръгва да търси хора, които минават наблизо. Проблемът е, че той очевидно не носи никакви дрехи върху гърба си, така че пътниците, които среща, го смятат за луд. Жената е убита преди полицията да пристигне на мястото на нападението.

Когато сафарито се окаже наистина лоша идея!

Тази снимка показва семейна двойка, която се намира на няколко метра разстояние от два носорога, всеки от които тежи средно по 2000 кг. Няколко секунди след като запечатват момента, едното от животните ги атакува, като рогът му пробива гръдната кош на жената, вследствие на което белият й дроб колабира, а ребрата й са счупени.

Когато сафарито се окаже наистина лоша идея!

Годината е 2006, а мястото е Кения. Млада жена губи съпруга си, който бива буквално стъпкан от ядосан слон. Двамата са женени само от две седмици, когато се случва нещастното събитие.

Отдалечеността на двойката от лагера изиграва голяма роля при нападението. Не се знае дали слонът се е движил сам или е бил част от стадо, нито защо е решил да атакува.

Aко тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay