Раят не е един

10-те най-красиви парчета земя

Навън все още е студено. Лека по лека обаче, снегът се топи и изпод него се появяват първите ни помисли за море, слънце и плаж.

Вероятно повечето от вас са реалисти и бленуват за българското черноморие. Ние тук обаче, сме мечтатели и морските ни мераци се разпростират много по надалеч.

Ето накъде са се запътили мислите ни - към 10-те най-красиви плажове:

 

Сейшелски острови: един от най-сниманите острови в света, бледо розовите пясъци на Anse Source d’Argent се разпростират срещу остров La Digue – един от 115 компонента на този архипелаг в Индисйкия океан. Пясъкът блещука срещу фона на извисяващите се графтни камъни, износени от слънчевите лъчи и времето. Тюркоазената вода е сравнително плитка и предпазена от океанските вълни от риф.

 

Малдиви: без значение дали мечтаете за плажно пътешествие, което се изразява в няколко прекрасни нощи в 4 звезден хотел или плуване сред тропически риби на 24 метра дълбочина, Малдивите са тип остров, където всичко да се случи. Трансгранично преминаващи екватора, югозападно от Шри Ланка, 1 102 острова, които правят Малдивите формират 26 атола. Мекият въздух отваря архипелага и се смесва в красива палмова мъгла.

 

Бора Бора, Таити: това е един от магическите острови, които правят Френска Полинезия в Южен Пасифик. Само 29 километра дълга, това малко парче земя лежи в защитена лагуна, поръбена от брегове с бели пясъци, най-хубавият от които - Matira Point. Бор Бора носи прякора "Романтичният остров" - име, което е лесно да бъде оценено с изолираните плажове, интимни хотели и тиха атмосфера.

 

Хемптънс, Ню Йорк: едно от модерните и предпочитани места сред заможните хора, Хемптънс е дом на някои от най-красивите плажове в Лонг Айлънд. Девствената брегова ивица започва някъде от Южен Хемптън и претичва на изток до края на остров Монтоук. Образувани от вятъра дюни и къдрави тревички, граничещи с Атлатическия океан.

 

Плаж Ланикай, Хавай: 1 километър ослепителен пясък, палми махащи на белия плаж, чувствени тропически растения и безкрайно слънце, правят Ланкай един от най-величествените плажове на Хавай. Брегът е заслонен от близък корален риф, който пази вълните сравнително спокойни.

 

 

Остров Нантакет, Масачузетс: най-популярните плажове на този остров са Surfside и Children's. Водите там са много спокойни и има достатъчно пясък за слънчеви бани и издигане на замъци. Остров Нантакет е известен с по-буйните си вълни и великолепните залези.

 

Остров Фрейзър, Австралия: кацнал върху слънчевия куинсландски бряг, 259 километра североизточно от Бресбейн, Фрейзър е най-големият пясъчен остров и дом на един прекрасен плаж. Това световно наследство е мечта за еколозите, с 1 664 квадратни километра от недокоснат природен рай. Дъждовни гори с хилядолетни дървета, излизащи от пясъка.

 

Свети Бартс: един от многото острови на карибско море, Свети Бартс изпъква с нотката си френски шик и велика релаксация. С красиви, уединени плажове, добра френска кухня и грациозни хотели, тази тропическа площадка е популярна сред онези, които имат частни самолети. Дългият 13 километра остров е обграден от 20 плажа и малки заливи за плувци и събиращи тен, с блестяща и искряща вода и бял пясък.

 

Лангкави, Малайзия: името лангкави в превод значи "островът на единствените желания", приветстваща концепция, която навява за историческите корени на остров, който някога е бил убежище на пирати. Лангкави неотдавна стана модерно място за бягство и почивка. Ако имате нужда от релаксация на безлюден, бял плаж и кристални води, вдишвайки зелени гори – там е вашето място.

 

Kauna'oa Bay, Хавай: намира се на бряг Коала на Големият остров  в щата Алоха и е най-чистото хавайско кътче. 0,4 километра дълъг, във формата на полумесец – с много бял и ситен пясък, палми, спокойствие, свежест и синя вода. В допълнение към плуването, туристите тук може да се гмуркат с шнорхели или да се возят на бъгита.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 24.02.2011|12:41
Стягам куфарите, някой за компания и не ме търсете :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay