Развалят ли се сeнките ни за очи и кога е време да ги подменим?

Развалят ли се сeнките ни за очи и кога е време да ги подменим?
Canva

За жалост сенките за очи могат да се развалят с времето, особено ако не се използват правилно или ако са с лошо качество. Ето някои признаци, които показват, че вашите сенки за очи може да са се развалили и може би е време да ги замените:

Промяна в цвета: Ако забележите, че цветът на вашите сенки за очи се е променил значително, това може да е знак, че са се развалили. Например, ако сте купили матови сенки, но сега изглеждат лъскави или обратното, вероятно е време да ги смените.

Плътност: Когато сенките за очи се развалят, те могат да станат по-малко пигментирани, което означава, че цветът им става по-слаб и по-малко интензивен. Ако откриете, че трябва да нанасяте няколко слоя, за да постигнете желания цвят, вашите сенки може да са се развалили.

Мирис: Ако вашите сенки за очи имат силна или странна миризма, това може да е знак, че са се развалили. Добрите сенки трябва да имат свеж, почти незабележим аромат. Ако усетите нещо различно, може би е време да потърсите нови.

Текстура: Сенките за очи трябва да имат гладка, кремообразна текстура, която лесно се нанасят върху клепачите. Ако вашите сенки са станали сухи, ронливи или трудни за работа, те може да са се развалили.

Съдържание: Понякога компактен продукт като сенки за очи може да покаже видими частици или бучки вътре. Това може да е знак, че продуктът се е развалил или е бил изложен на влага или висока температура.

Изтичане: Повечето сенки за очи идват в компактна форма и имат срок на годност, посочен на опаковката. Ако продуктът изтече или срокът на годност е изтекъл, вероятно е време да го смените.

Здравни проблеми: Ако използвате сенки за очи и започнете да изпитвате дразнене на очите, зачервяване или сърбеж, възможно е сенките да са се развалили или да са замърсени. Винаги е добра идея да спрете да използвате продукта и да изберете нов.

Не забравяйте, че редовната смяна на гримовете, включително сенки за очи, помага да се гарантира, че използвате висококачествени продукти, които няма да причинят никакви здравословни проблеми или кожни промени. Като цяло сенките за очи трябва да се сменят на всеки шест месеца до година, в зависимост от употребата и качеството на продукта.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay