Карамелизирани праскови

Карамелизирани праскови

Карамелизирани праскови

Десертът, който ще ви предложим да опитате, е истинско изкушение за всеки, който обича сладките неща. Съчетанието на карамел, бренди и праскови е много добър начин да изненадате любимите хора в края на вечерята. Може да импровизирате и вместо праскови да използвате ябълки, които са подходящи за празничния сезон.

 

Продукти:

6 праскови

3 супени лъжици бренди

50 грама шам фъстък

6 смокини

100 грама пудра захар

 

Приготвяне:

  • Бланширайте прасковите за 2 минути. Изплакнете със студена вода и ги обелете.

  • Кипнете 500 мл вода, брендито и 3 с.л. от захарта.

  • Сложете прасковите и ги варете 5 минути. Извадете ги и ги сложете в чиния.

  • Сложете смокините в сиропа и варете 5 минути. Отцедете и пасирайте. Пасирайте смокините и ги поставете отстрани на прасковите.

  • Сипете останалата захар в сиропа и варете, докато започне да се карамелизира.

  • Сипете карамела върху прасковите и поръсете с шам фъстъка.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay