Романтиката е жива!

Въпреки всички опити да бъде заличена от взаимоотношенията между хората

Романтиката е жива!

Обществените модели се променят с всяка изминала година, а хората се разграничават от установените порядки и дори забравят как да общуват пълноценно помежду си. Жените се еманципират, мъже джентълмени вече няма. По тази причина и романтиката е отживелица, а може и по-иначе да бъде.

 

Разказаха ми за една мадама, която изоставила влюбения до уши в нея индивид от мъжки пол. Като преди това го унижила. И го обсипала с обвинения, че никога не ѝ е подарил огърлица, нито пък я е завел на скъп ресторант или екзотична екскурзия. Врътнала се и си тръгнала. А колко други има като нея?

 

Дали госпожицата е била засегната от липсата на романтика в тяхната връзка, или просто си е търсила заможен тип, който да я обезпечи финансово, не е ясно. За много хора романтиката е синоним на "разточителство" и неминуемо е свързана с пилеене на средства. Подаръци. Лукс. Грандиозна организация на частни събития.

 

Преди известно време е било невъзможно някоя девойка просто ей-така да се прибере с красив младеж в дома му. На първа среща, без да го е виждала никога преди. Нравите се менят, вярно е, но вече нищо не мотивира мъжете да проявят и минимални усилия за романтика поне в началото на връзката. Та то не се различава от края! Няма вече рози и серенади, няма разходки по тъмно и стихове в пощенски плик. Всичко на всичко няколко съобщения, на телефон или компютър, и работата е опечена. Заживели щастливо, лишени от очарованието на платоничната любов.

 

Възприятията на хората понякога стигат до крайност. Когато един мъж изрази любовта си към своята половинка, той бива заклеймен за "лигльо". Автоматично става обект на подигравки от заобикалящите го мъжкари, неспособни да изживеят своята собствена емоционалност.

 

Добре, да приемем, че джентълмените са изчезнали от лицето на Земята. Останали са само мачовци, на които им е под нивото да подаряват цветя, били те и крадени от някоя градинка. Има една тайна. Тя е в голямата сила на малките жестове и малцина я знаят. За романтиката не са необходими средства, а само чувства. Всъщност едно-единствено чувство е нужно – любов. Всички, които се оплакват, че нямат възможност и са притиснати от обстоятелствата, затова не са приготвили подарък, дори когато има повод, говорят врели-некипели. Подарък е всеки израз на привързаност от обичания човек. Бил той и мачо.

 

Подсъзнателно потърсих вината първо в другия пол. Модерните жени нямат нищо против да се борят наравно с мъжете, що се отнася до заплащане и права. Забравят за своето призвание "еманципатки", само когато мъжките задължения не им изнасят. Романтиката е начин да покажеш на половинката си, че изпитваш силни чувства. Не е нужно всичко да се назовава с думи. Понякога е нужна и магията, която се появява по време на общите ви преживявания. И щом умението за правене на романтични жестове опира до елементарен израз на емоция, то би трябвало жените да са първенци в тази дисциплина. По презумпция са свръхемоционални създания, следователно няма нищо чудно в създаването на романтична атмосфера по инициатива именно на нежния пол.

 

Романтиката не се изчерпва със скъпи подаръци и обиколка на избрани заведения. Тя присъства във всички опити на двамата да зарадват другия. Усеща се във въздуха и води до вълнение. Партньорите в една такава връзка със сигурност са по-щастливи. Те си напомнят, че се обичат, по всевъзможни мили начини. С рисувана собственоръчно картичка, колаж от общи снимки, неочаквано обаждане, предмет със сантиментална стойност или пък кулинарна изненада. Това са най-скъпите, безценни подаръци.

 

21 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 23.08.2011|09:08
Кой каза, че романтиката е мъртва? Аз мога да дам пример с мен. Моят приятел е джентълмен и постоянно прави дребни жестове за мен без дори да ги обмисля предварително. На мен дори повече ми харесват от предварително обмислените. В същото време обаче финансово изобщо не искам да разчитам на него, сама си изкарвам парите. Не трябва да чакаме всичко на мъжете, което можем да си свършим сами защо да не го направим?!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay