Най-вкусната Фаро салата

Най-вкусната Фаро салата

Преведено от италиански Farro се отнася до зърната от три вида пшеница, които се продават сушени и се варят във вода до омекване. Яде се така или се използва като съставка в салати, супи и други ястия. 

Има МНОГО страхотни салати фарро, но нека ви кажем защо тази е най-добрата:

Дресингът

Малко неща са по-вкусни от пържен лук. Той е вкусен и добавя хрупкавост. Освен самия лук, в дресинга се добавя и мазнината, в която е изпържен, както и оцет, горчица и мед. 

Фаро

Сваряването на Фаро в бульон, добавя още повече аромат и вкус. 

Салатата

С ядки, сирене, плодове и листни зеленчуци, тази салата наистина е подходяща за обяд или вечеря, достатъчно хранителна е. 

Универсалността

Не сте фен на пеканите? Вместо това използвайте орехи! Имате допълнително круши под ръка? Забравете ябълките и ги използвайте! Тази салата е нещо като шаблон за добра Фаро салата. Има всички необходими елементи: сладко, солено, меко, хрупкаво, мазно, прясно. Чувствайте се свободни да я направите с каквото пожелаете, по ваш вкус. 

Необходими продукти:

1 ч. Фаро

2 ч. зеленчуков бульон

1 1/2 ч. л. сол

1 дафинов лист

1 глава лук, нарязан на ситно

1/3 ч. зехтин

3 с. л. ябълков оцет

1 с. л. горчица

2 ч. л. мед

черен пипер

2 ч. рукола

1 зелена ябълка, нарязана

1/2 ч. настърган пармезан

1/4 ч. босилек

1/8 ч. магданоз

1/4 ч. печени пекани

Начин на приготвяне:

В средна тенджера комбинирайте фаро, зеленчуков бульон, сол и дафинов лист. Оставете да заври, след това намалете силата на котлона и оставете да се готви, като се разбърква от време на време, докато Фаро омекне, около 30 минути. Когато фарото е приготвено, прехвърлете в голяма купа, за да се охлади.

Междувременно направете пържения лук: в малък тиган, на умерен огън, комбинирайте зехтина и лука. Гответе около 15 до 20 минути. Отстранете лука от маслото с решетъчна лъжица и поставете върху покрита с хартия чиния и подправете със сол. Оставете зехтинът да се охлади.

Направете дресинга: в средна купа комбинирайте охладения зехтин с оцет, горчица и мед и подправете със сол и черен пипер.

Сглобете салатата: комбинирайте свареното фаро, хрупкавия лук, руколата, ябълката, пармезана, босилека, магданоза и пеканите. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay