Защо ни привличат "трудните" мъже

Играта на котка и мишка

Защо ни привличат "трудните" мъже

Непрекъснато си задаваме въпроса защо се налага да се правим на недостъпни и да играем на котка и мишка с противоположния пол. Ето защо – колкото и да ни се иска просто да бъдем обичани и да се разбираме с човека до нас, неизвестността ни привлича. Учени от университетите в Харвард и Вирджиния го доказват и научно.

 

Те провеждат изследване, в което на 47 студентки е обяснено, че участват в проучване относно ролята на социалната мрежа Facebook като сайт за запознанства.

 

На всяка студентка са показани 4 профила на мъже, които я определили сред другите участнички като привлекателна или като сравнително симпатична, а част от дамите изобщо не получили обратна връзка относно физическата си привлекателност.

 

Напълно очаквано дамите, които получили високи "оценки" оценили по същия начин мъжете, сметнали ги за неустоими. Интересното е, че тези, които не получили информация относно привлекателността си, проявили по-голям интерес към четиримата представители на силния пол.


"Когато хората се срещат за първи път, популярният съвет да не показват колко им харесва потенциалният партньор е правилен, тъй като прикриването на чувствата увеличава интереса" – гласи заключението, посочено в доклада за новото изследване.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay