Как да планирате перфектния меден месец?

Как да планирате перфектния меден месец?

Независимо на кой етап от планирането на сватбата се намирате, е добра идея да превъртите малко лентата и да помислите за медения месец. Има толкова много теми за обсъждане! Къде по света можете да отидете? Колко дълъг трябва да е вашият меден месец и кога е най-доброто време да бъде официалният ви меден месец? Ще се изненадате колко много двойки отлагат официалния меден месец за по-напред във времето, а след сватбата отиват на по-обикновено пътуване, просто за да се отърсят от цялото напрежение покрай самата сватба. 

Дори да отложите медения месец, е добре да започнете да го планирате възможно най-рано, за да имате едно наистина запомнящо се романтично пътуване. Ето няколко съвета, които можете да следвате при планирането на меден месец:

1. Започнете рано

Чудите се кога да започнете да мислите за резервирането на вашия меден месец? Идеалната времева рамка е от 6 до 8 месеца преди вашите дати за пътуване, особено ако вашите предпочитани дати съвпадат със силния сезон на мястото, което сте избрали. 

2. ...А понякога и по-рано

Авиокомпаниите редовно сменят маршрутите, хотелите актуализират цените и ако планирате меден месец на някоя далечна дестинация, където много неща могат да се объркат, е добре да започнете планирането на вашия меден месец до година по-рано. 

3. Планирайте медения си месец заедно

При подготовката на сватбата, има неща, които се организират само от булката и такива, които са отговорност на младоженеца. Това обаче не е най-добрият подход, когато става въпрос за планирането на вашия меден месец. Ако меденият месец се планира само от единия от двамата, цялото пътуване ще бъде съобразено с неговите предпочитания и желания, което не е добре. 

4. Бъдете конкретни за това, което искате

Когато мислите за екзотични дестинации, означава ли това луксозен курорт на остров, известен с естествената си красота? Или мислите за някоя далечна чужда държава, в която всичко ще бъде супер различно? Мечтайте заедно с партньора си, за да разберете какво наистина искате и двамата.

5. Не разчитайте (изцяло) на онлайн проучвания

Започването на планирането на медения месец с търсене в Google е напълно нормално, но не разчитайте само на търсачките. Онлайн рецензиите могат да нарисуват картина, която не съответства на реалността и е най-добре старателно да проучите дестинация, като поговорите с приятели и близки, които са били там. Също така е добре да се консултирате с професионалист. 

6. Помислете за използването на услугите на туроператор 

Всичко е много по-различно, когато е направено от специалист. Замислете се, тези хора планират по стотици медени месеци на година, със сигурност знаят трикове и тънкости при организирането на това важно събитие. Освен това почти всичко ще бъде направено за вас, така че ще си спестите много време и главоболия. 

7. Определете бюджет за вашия меден месец

Разходите около сватбата са много и обикновено в последния момент се увеличават още повече. Добре е да имате определен бюджет за медения месец и по никакъв повод да не пипате тези пари. Много хора биха се изкушили да вземат от тях за самата сватба, но ако се замислите сватбата е няколко часа, а медения месец е поне една седмица, не по-малко важен е.

8. Внимавайте за скрити такси 

Почти винаги има такси, които не са включени в "крайната цена" и неща, които не са обмислени. Например, проверете дали трансфера от летището до хотела е включен в цената. Проверете дали всички летищни такси са включени и т.н. 

9. Подгответе изненади за половинката си 

Това може да бъде трудно, тъй като както вече споменахме и двамата трябва да участвате в организацията на медения месец, но можете дискретно да вмъкнете изненада като масаж, бутилка вино, оставена в стаята и т.н. Персоналът на хотела ще се радва да ви помогне. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay