10 мъже, които не се страхуват да живеят в сенките на своите силни съпруги

10 мъже, които не се страхуват да живеят в сенките на своите силни съпруги

Всички знаем, че зад всеки успял мъж стои една силна жена. Но нещата не винаги стоят по този начин. Особено в днешно време има много примери за двойки, при които жените са станали по-известни или властни от своите половинки. Например Мерил Стрийп, кралица Елизабет II или Серина Уилямс, които са лидери в своите области. Всички те са страхотни личности и имат спираща дъха харизма. Но те също имат страхотни половинки, които не търсят или не искат да откраднат светлината на прожекторите от тях и които подкрепят кариерата им.

1. Принц Филип, херцог на Единбург

Принц Филип, херцог на Единбург, е женен за английска кралица Елизабет II от повече от 70 години. Той имал успешна кариера, дори служел по време на Втората световна война. Двамата се оженили през 1947 г., 5 години преди тя да заеме престола през 1952 г. Оттогава той придружава кралицата навсякъде. Едва през 2017 г., на 96-годишна възраст, той реши да се оттегли от обществения живот.

Той е покровител, президент или член на повече от 780 организации по интересуващи го теми като опазване на околната среда, спорт, въоръжени сили и инженерство. 

2. Стедман Греъм

10 мъже, които не се страхуват да живеят в сенките на своите силни съпруги

С партньор, толкова популярен и влиятелен като Опра Уинфри, не е чудно, че партньорът й е известен като "Господин Опра ”, въпреки че действителното му име е Стедман Греъм. Партньорът на Опра всъщност е доста успешен човек. Той е възпитател, автор на някои от най-продаваните книги, предприемач, публичен оратор и подкастър. Той основава "Спортисти срещу наркотиците", организация с нестопанска цел, която насърчава спорта и здравословния начин на живот сред младите американци.

Запознава се с Опра през 1986 г. и оттогава са заедно. Двамата се сгодили през 1992 г., но в крайна сметка решили да не се женят. 

3. Дон Гъмър

Да се омъжиш и да се справяш с трикратната носителка на Оскар Мерил Стрийп не може да бъде лесно, но явно е постижимо, тъй като двамата са заедно от повече от 40 години. Те имат 4 деца, а Дон бил до съпругата си в ключови моменти от кариерата й. 

От своя страна Гумер е известен с мащабните си скулптури, направени с материали като стомана, алуминий и цветно стъкло. Според биографията му той е участвал в множество изложби, както индивидуално, така и в групи и печели престижни награди. Южната кула в Индианаполис, заедно с Мондриан, скулптура, пълна с цветни кристали, разположена на Бродуей, са някои от най-известните му творби.

4. Нийл Мъри

Дори да споделя име с легендарния басист на Whitesnake и Black Sabbath, този Нийл Мъри е далеч от светлината на прожекторите, камо ли да води живота на рок звезда. Съпругът на Дж.К. Роулинг е шотландски лекар.

Двамата се оженили през 2001 г., което било вторият брак за Роулинг. Те имат 2 деца в допълнение към най-голямата дъщеря на писателката, която тя има с първия си съпруг, журналиста Хорхе Арантес.

5. Шелби Брайън

Известна като най-влиятелната жена в модната индустрия, редакторът на Vogue Анна Уинтур не е имала само един мъж до себе си. Ето защо тя направи връзката си с тексаския предприемач, Шелби Брайън, официална. Той е известен сред приятелите си от колежа като "Великият Гетсби", като героя на Ф. Скот Фицджералд, защото всички знаели, че ще стане успешен. И били прави. През 1980 г. заедно с приятел създава телефонната компания Millicom, пионер в клетъчната технология и с нея прави голямо богатство.

Той се среща с Анна Уинтур на благотворителен бал в Ню Йорк през 1999 г. Двамата обаче все още били женени, така че след разводите си, Ана и Шелби започнали връзка и оттогава са заедно. Той я придружава на някои събития, макар че предпочита да стои "извън радара". "Има една старомодна идея, че личният живот трябва да се поддържа частен и това е моето мнение", казва той в интервю.

6. Андрю Ъптън

Съпругът на спечелилата Оскар актриса Кейт Бланшет е австралийски драматург, сценарист и режисьор. Двамата се оженили през 1997 г. и оттогава той свиква да живее в сянката на известната си и елегантна съпруга. Той дори не се колебае да нарича себе си "ръката", защото това е единствената част от тялото му, която редакторите на списанията показват, когато публикуват снимка на двойката.

Както Бланшет казва в интервю, те се познавали отдавна. Отначало те не се разбирали много добре, докато не се срещнали отново в игра на покер и след 21 дни излизане се сгодили и се оженили. Днес те имат 4 деца и също работят заедно по различни проекти, свързани с филмите и театъра.

7. Алексис Оханян

10 мъже, които не се страхуват да живеят в сенките на своите силни съпруги

Съпругът на световноизвестната многократно наградена тенисистка Серина Уилямс е, по думите на Forbes, кмет на интернет. Този млад предприемач и инвеститор е съоснователят на Reddit, една от най-важните социални и новинарски платформи в САЩ. Заедно с известната тенисистка тази година те имат богатство на стойност 209 милиона долара.

Двамата се запознали през 2015 г., сгодиха се през 2016 г., а дъщеря им Олимпия се роди през септември 2017 г., а през ноември същата година се ожениха на голяма сватбена церемония в Ню Орлиънс. 

8. Бенджамин Милпие 

10 мъже, които не се страхуват да живеят в сенките на своите силни съпруги

Благодарение на Черния лебед красивата и талантлива актриса Натали Портман не само спечели първия си Оскар, но и се срещна с настоящия си съпруг. Танцьорът, хореограф и режисьор Бенджамин Милепие ръководел хореографията за филма. Те дори се похвалиха с годежа си и първата бременност, когато актрисата получи наградата си Оскар. През 2017 г. се роди втората им дъщеря Амалия.

43-годишният французин има изключителна автобиография: той започва да танцува балет на 8-годишна възраст, водещ танцьор на Нюйоркския балет от 11 години, а на 36 г. става директор на балета на Парижката опера. През 2012 г. той стартира собствена компания: L.A. Dance Project, която се изявява на престижни сцени и фестивали в над 100 града по света.

9. Даниел Модър

10 мъже, които не се страхуват да живеят в сенките на своите силни съпруги

Джулия Робъртс среща Даниел Модер по време на снимките на филма "Мексиканецът" през 2000 година. Двамата се оженили през 2002 г. и имат 3 деца. Според самата Робъртс именно нейният съпруг и майчинството са дали смисъл на живота й. Въпреки че и двамата работят във филмовата индустрия, тази двойка винаги е избягвала нежеланото внимание от таблоидите и се опитват възможно най-много да отглеждат децата си далеч от светлината на прожекторите. Някои от най-известните филми, над които е работил са "Врагът на държавата", "Мистър и госпожа Смит", "Спайдърмен 3" и "Обикновено сърце". Последният му спечели номинация за награда Еми.

10. Даниел Уестлинг

Започнахме този списък с кралски особи и ще завършим по същия начин. Ето защо избрахме принц Даниел и принцеса Виктория, наследник на шведския кралски престол. Тяхната история може да бъде приказка, озаглавена "Принцесата и нейният личен треньор." Двамата се срещнали през 2001 г., а година след това те започнали връзка, въпреки недоволството на техните семейства и шведското общество. И накрая, през 2009 г. те успели да докажат на всички, че любовта им е истинска. На следващата година се оженили. Те вече имат 2 деца: принцеса Естел и принц Оскар.

Принц Даниел е бизнесмен и собственик на верига спортни зали. Той е много ангажиран със здравословните проблеми, насърчава спорта сред децата и младите хора и насърчава донорството на органи. Самият той е претърпял бъбречна трансплантация, като получил бъбрек от баща си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay