Ашли Тисдейл откровено за алопецията

Алопецията е автоимунно заболяване, което предизвиква загуба на коса. Липсата на окосмяване се случва не само на скалпа, но и навсякъде по тялото. Засяга голям брой хора, с над 200 000 случая годишно само в САЩ. През последните години заболяването влезе в заглавията, след като Джейда Пинкет-Смит разказа за битката си с него. И сега, звездата от "High School Musical" Ашли Тисдейл също реши да бъде откровена за собствените си борби с алопеция от ранна възраст.

Тя реши да сподели в Instagram

Актрисата взе решение да сподели диагнозата си със своите 15,5 милиона последователи в Instagram. "Когато бях на 20, забелязах, че има малко плешиво петно, точно до линията на косата ми", казва Тисдейл във видеото. След като се обърнала към дерматолог, било потвърдено, че тя губи косата си, заради алопеция. "Голяма част от това е предизвикано от стрес, а аз преминавах през наистина стресиращ период."

37-годишната актирса продължава да говори за своя опит и как стресът влияе на всичко това. "Косата порасна отново и винаги се случва така, за щастие. Но е имало няколко пъти в живота ми, когато съм имала много стресиращи моменти и не винаги съм била сигурна, че косата ми ще порасне отново.", споделя тя.

В публикация в блог актрисата споделя по-подробно как се справя с болестта

На уебсайта на собствената си компания, frenshe, Тисдейл пише по-задълбочено за това как живее с алопеция. Първият съвет, който тя дава за тези, които преминават през подобно преживяване, е да не "позволяват на безпокойството да надделява". След това тя продължава да изброява някои от своите механизми за справяне и лечения. Те включват методи за управление на стреса, като медитация, както и инжекции с богата на тромбоцити плазма и автоимунна палео диета.

Като цяло, както в Instagram, така и в публикацията си в блога, Тисдейл иска да уведоми хората, че са способни да се справят с тази диагноза. "Алопецията и косопадът са доста често срещани, но много хора се чувстват неудобно да говорят за тези проблеми. Всеки тип косопад може да повлияе на самочувствието ви, особено ако чувствате, че сте единственият, който преминава през това. Ето защо искам да говоря за това открито - защото няма от какво да се срамувам", написа тя.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay