Коледата на кралското семейство

Коледата на кралското семейство

Традицията е всичко, когато става въпрос за празнуване на Коледа в кралското семейство. Те имат много строг график, който спазват безотказно всяка година. Посещават църковни служби заедно и посещават кралицата за всички празненства, но не всички заедно. По-младите членове на семейството обикновено пристигат първи, а по-възрастните- по-късно. Това е нещо, което отразява техния статус.

Ето как изглежда Коледа за представителите на кралското семейство:

Закуска преди ходенето на църква

Закуската е първото хранене на семейството за деня, преди да се отправят към църковната служба. Обикновено това е ястие, състоящо се от яйца, бекон и колбаси, много близо до класическата английска закуска. Друго нещо, включено в това ястие, са кипери или пушена пикша, и двете риби са любими на кралицата. Тя всъщност обожава консервирана риба.

Обяд след църквата

Когато църковната служба приключи и семейството се прибере, те отново сядат на масата. Този път ги очакват салата от скариди или омари, печена пуйка и гарнитури като моркови, брюкселско зеле и пащърнак. Понякога имат и пюре или печени картофи, лучена плънка и домашен сос. В никое от тези ястия няма чесън, тъй като Нейно Величество не го харесва.

Следобеден чай

След като кралицата произнесе коледната си реч в 15:00 часа, цялото семейство се наслаждава на хубав следобеден чай. Към чая се сервират коледна плодова торта и разнообразни шоколадови десерти. Кралицата е голям фен на шоколада, така че всичко, което има шоколад върху или в него, винаги е хит за нея. Това ястие е доста леко и просто подготвя всички за това, което предстои.

Кралската вечеря на шведска маса

Шведската маса е последното и най-богато хранене за деня, състоящо се от 15-20 различни ястия. Те имат разнообразие от печено месо, като пуйка и шунка, морски дарове, варени зеленчуци, сирене и джинджифилови бисквитки. Главният готвач нарязва месата и когато всичко е готово, кралицата моли стюарда да налее питие на главния готвач, всички вдигат тост и му благодарят.

Десертите

След основното хранене, семейството се наслаждава на коледен пудинг. Обикновено се приготвя на пара, вместо да се пече, както правели навремето в Англия. Декориран е в чаши и е фламбиран. 

Любимите им ястия

Освен печените меса и други ястия, членовете на семейството имат любими ястия, които искат на коледната трапеза.

Бургиньон от говеждо месо: това е много любимо ястие на кралица Елизабет и всъщност е телешка яхния.

Ябълков сладкиш с фурми: това е друг десерт, който семейството обича и го хапват със следобедния си чай. Представлява традиционен немски десерт, който обикновено се прави като щрудел.

Дейностите за деня

Кралицата взема влак до Sandringham Estate, който е на 100 мили северно от Лондон. Тя използва нормалния влак, за да може да присъства на църковната служба в църквата от 16-ти век в района. Останалите от семейството я придружават за службата.

Всички те играят шаради, след като са обядвали. Твърди се, че херцогинята Кейт Мидълтън има силни актьорски умения и обикновено се представя много добре в играта.

Коледното предаване е в 15:00 часа и кралицата разговаря с британската публика. Тази традиция датира от 1952 г. и кралицата обикновено разсъждава за изминалата година и говори за бъдещето.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay