Кралица Елизабет II изпивала по една чаша шампанско всеки ден и още интересни факти за живота ѝ

Кралица Елизабет II, най-дълго управлявалият монарх в света, в продължение на седем десетилетия, почина в замъка Балморал в Шотландия, нейното лятно убежище. Тя беше на 96. Кралското семейство обяви смъртта ѝ онлайн, като каза, че е "починала в мир". В съобщението не се посочва причина.

Сега ще се върнем назад в живота на кралицата, за да рзберем няколко любопитни факти от нейното управление.

1. Защо Кралицата винаги носеше неонови костюми? Биографът на кралицата Хюго Викерс обяснява, че това се е правело с цел тя да бъде забелязвна отдалеч. Няма начин да не видите нейната фигура, облечена в електриково зелено например.

2. Тя използвала чантата си, за да изпраща сигнали на нейния персонал. Нейната чанта често е основният комуникационен инструмент, който използвала, за да достигне до персонала си.

3. Тя носела пари в чаната си само в неделя, за да може да дарява средства на своята църква.

4. Кралицата изпивала по една чаша шампанско всеки ден. Всяка вечер преди лягане тя се наслаждавала на няколко глътки от пенливата напитка.

5. Тя бе единственият човек във Великобритания, който може да шофира без регистрационен номер на колата си. Освен това тя никога не се е нуждаела от паспорт, когато пътува по света.

6. Заедно с дъщерята на Уинстън Чърчил, тя се присъединила към женския клон на британската армия по време на Втората световна война. Тогава Кралицата седнала зад волана на камион - така се научила да шофира.

7. Елизабет II бе най-дълго управлявалият монарх в британската история. Кралицата спечели това отличие през 2015 г., когато надмина кралица Виктория с нейните 63 години, седем месеца и два дни на трона.

8. Нейното лице е изобразено на австралийската валута. Освен това е посетила Австралия 16 пъти.

9. Тя подкрепяла над 600 благотворителни организации.

10. Въпреки че рожденият ѝ ден е 21 април, той се празнуваше през юни. Събитието е известно като Trooping the Colour и е известно, че кралското семейство участва в процесия през Лондон и маха от балкона на Бъкингамския дворец.

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay