Най-влиятелните жени в хазартната индустрия

Най-влиятелните жени в хазартната индустрия

Ако някой си мисли, че хазартната индустрия е само за мъже, много се лъже. Истината е, че историята помни много жени, които са постигнали много не само като играчи, но дори и като ръководители на хазартен бизнес за милиарди. И този факт само потвърждава колко далеч може да стигне една жена, ако си науми нещо. Всъщност в една англоезична статия, представяща топ 5 на жените в хазартната индустрия, се казва по този повод, че където има успешен мъж, има и успешна жена. В следващите редове ще представим едни от най-успешните жени, свързани с хазарта.

Коя е Първата дама на хазарта?

Тук под "Първа дама" означава по време, а не по заслуги. Името и е Джуди Бейли. Тя е известна като първата жена, която притежава хазартно заведение още в средата на 1900 г. Това се случва в Невада. Въпреки че уестърните упорито показват само мъже с карти, още тогава жените също са доста активни в игрите на късмета.

Ванеса Селбст – професионалният покер играч

Ванеса е родена в Ню Йорк. Тя е единствената жена – професионален покер играч, която успява да стане номер 1 в Global Poker Index. Последният представлява класация на над 450 000 покер играчи в турнири на живо в света. Тази знаменита дама печели над $11.8 млн. от покер игри. В покер отличията си тя има отличия, които не са постигнати от други жени до този момент. Общо взето, почти няма такива постижения и сред мъжете. Затова тя е и в топ 100 на списъка със спечелени пари на всички времена.

Други невероятно успешни жени – покер играчи

Аннет Обрестад тепърва ще продължи да удивлява покер света. Тя още няма 19, когато вече печели милиони от покер. Тя е и най-младият покер играч, който печели Световните серии по покер в Европа. Обрестад е родена в Норвегия, но участва и печели турнири навсякъде по света. Сочат я и за доказателство, че опитът в покера не е толкова важен, за да спечелиш наистина много пари. И освен това има и много отличителен и интересен стил на игра. Тя почти не поглежда картите, с които играе по време на турнири. Можете да гледате нейната игра във видеоклипове, достъпни в интернет.

Ани Дюк също е много известно дамско име в покера. Тя е и професионален покер играч, макар вече и прекратила своята знаменита кариера. Почти в продължение на 20 г. обаче Дюк е на върха в класациите на най-добрите покер играчи. Първата си победа в Световните покер серии печели през 2004 г. Освен това Ани Дюк е и сериозен учен в областта на психологията в Университета на Пенсилвания. Дали избраната от нея учебна дисциплина и помага да бъде на върха и като покер играч не е ясно. Определено обаче прозира и сериозната научна подготовка, и успешният покер играч в нейната много нашумяла книга "Мислене в залози: Взимане на по -интелигентни решения, когато нямате всички факти". Със сигурност е много полезно четиво, приложимо във всички сфери на живота от една доказано много успяла жена.

Денис Коутс, която променя правилата на играта

Името на Денис Коутс е изключително популярно в света на хазарта. Тя често е определяна като кралицата на хазарта. И със сигурност има причина за това. Още на 22-годишна възраст тя управлява малки пунктове за залози. Бързо става управляващ директор. Понастоящем тя е милиардер и представител на най-богатите хора в света.

Освен това Коутс е основател и съсобственик на една от най-големите хазартни компании в света Bet365. Тя продължава линията на семейния бизнес на баща си, но го превръща в глобална сензация. За да постигне това обаче, Коутс рискува много. Залага цялата верига от офлайн букмейкърски пунктове на своя баща срещу кредит от 15 млн. британски лири. Парите и трябват, за да превърне не толкова впечатляващия до този момент бизнес в онлайн платформа за спортни залози. И успява за много кратък срок, след което продава офлайн бизнеса и връща банковия кредит.

Към днешна дата компанията и има лицензи за организиране на всякакъв тип хазартни дейности в цял свят. За този си успех тя разказва по-късно, че със семейството си са влезли в ролята на "крайни комарджии", когато се е наложило да заложат целия си бизнес, за да получат финансиране. Може би познаването на комарджийската логика е в основата на успеха на Bet365.

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay