Никаква оригиналност: Галена и Анелия издадоха почти еднакви клипове (ВИДЕА)

Никаква оригиналност: Галена и Анелия издадоха почти еднакви клипове (ВИДЕА)

Галена и Анелия издадоха притеснително подобни видеоклипове. "Жалко", един от новите хитове на Галена, споделя забележително сходство с видеото на Анелия към песента "Съжалявам". Не само заглавията на песните, но и визуалните елементи създават усещане за дежавю.

И двата видеоклипа са заснети на фона на поредица от идентични бели къщи, наподобяващи спокоен американски квартал, подходящ за семейни двойки. Тази прилика предизвика спекулации относно възможни прилики или дори копиране между двете изпълнителки. Важно е обаче да се отбележи, че видеоклиповете бяха публикувани почти по едно и също време, което предполага, че е малко вероятно Галена и Анелия да са знаели за съвпадението, ако наистина има такова.

 

 

Сценарият на споделената сцена допълнително подхранва дискусията. И двете певици се появяват ядосани, носейки чанти от една от къщите и вървят по пуста улица. Анелия е облечена в каубойски стил с черен топ, сако и панталони с флорални мотиви, докато Галена избира деним версия на каубойския външен вид, без шапка. Тези прилики вероятно са повлияни от обстановката, която излъчва американска филмова атмосфера.

 

––

 

Въпреки тези прилики, сценариите на видеоклиповете се различават значително. Докато и двете шофират кола в съответните си видеоклипове, техните истории и настройки се разминават. Тази разлика предполага, че ако има прилики между видеоклиповете, те вероятно са плод на случайност, а не умишлено копиране.

Важно е да се вземе предвид, че "Жалко" е един от хитовете в новия албум на Галена, озаглавен "GalenaXX", който тя пусна наскоро. Албумът съдържа 9 песни с видеоклипове към тях, включително ремикс на баладата "Мъко моя". Повечето от песните в албума са добре познати хитове, преработени за специалния повод, тъй като тази година Галена празнува 20 години на музикалната сцена. Публикуването на видеоклиповете около едно и също време може да означава, че изпълнителите просто са следвали подобна творческа посока, вместо да копират идеите си една от друга.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay