Как влияе порното на брака?

Учените се разделиха на два лагера по въпроса за влиянието на порното и религията върху семейството

Как влияе порното на брака?

От единия лагер казват, че филмите за възрастните спомагат за разкрепостяване както на мъжете, така и на жените. От противоположния лагер обаче контрират, че подобен род филми спомагат всъщност за разрушаване на отношенията и дори водят до разводи.

Религиозните двойки водят по-затворен начин на живот и за тях обсъждането на сексуалния живот е табу. Нарушавайки правилата на религията и гледайки порно, такива семейства или най-често се разпадат, или са на ръба на развода. Децата в такива семейства не са подготвени за сексуален живот, но мирогледът и възгледите им са по-чисти. Учените стигнали до извода, че в семействата, където се тачи религията, отношенията са по-здрави и трайни.

В нерелигиозните семейства въпросът за сексуалната просвета не е забранен и се обсъжда свободно. Най-често децата в такива семейства израства по-разкрепостени и общителни. Разбира се, има опасения, че от гледането на порно младите хора ще очакват нещо феерично, изключително, незабравимо. Всъщност обаче това далеч не се получава от първия път.

В крайна сметка учените, проучващи влиянието на религията върху брака и сексуалния живот, стигнали до заключението, че религията все пак защитава семейството и ценностите.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay