Как да се справим след изневярата?

Ако краят вече е факт...

Как да се справим след изневярата?

Всяка връзка минава през трудности. Някои успяваме да преодолеем, други ни сриват и се стига до фаталния край. През каквото и да преминем, обаче, най-гадно е да ти изневерят. Ние, жените, приемаме трудно тези неща. Обикновено ни идва като гръм от ясно небе и не знаем как да реагираме. Това ни наранява особено много, защото е предателство към нас, към нашето доверие, към пълното ни разкриване към партньора. Не разбираме как е възможно някой да бъде толкова жесток и да постъпи така долно. Струва ни се, че вече никога няма да повярваме на мъж и се оттегляме, далеч от света на мъжете, на спокойно място, на което да ближем раните си. Ние искаме да Ви дадем съвети как по-лесно да преминете този период и от кои грешки да се предпазите!

На първо място, постарайте се да останете силни! Напълно наясно сме с това, че е трудно да се усмихваш, при положение, че ти се плаче, но не допускайте той да Ви види, че Ви пука прекалено много. Дори и да е така, щом той се е решил да отиде при друга, то защо Вие трябва да показвате излишни чувства и емоции. Явно те вече не го трогват. Не му правете услугата да си мисли, че ще страдате за него! Дори и да е така, страдайте си вкъщи, под завивките, там, където никой няма да знае за това. Вслушайте се в мъдрите думи на режисьора Рангел Вълчанов: " Душата на човек не е пазар, ако плачеш - скрий се от хората. Човек трябва да има една възглавница, да легне - там да сънува, да плаче, какво си иска, това да прави. Но там, на възглавницата!" 

Не спирайте да излизате! Често човек се изолира след подобни лични драми, защото смята, че няма нужда от съчувствие и че е най-добре да си остане сам със себе си. Не е точно така, обаче! Не се антисоциализирайте! Излизайте поне с най-добрите си приятели. Те са хората, които Ви мислят доброто и никога няма да Ви оставят в труден момент. Вие сте тези, обаче, които трябва да отключат вратата и да ги поканят!

Пътувайте! Това ще Ви ободри и ще Ви накара отново да заобичате живота. Приемете раздялата като начин да отидете там, където Вие искате, без да се съобразявате с никого. Аз имам един любим цитат от книгата "Физика на тъгата" на писателя Георги Господинов : " За да забравят една връзка, някои опитват безразборен секс, аз опитах безразборна география.Избирах случайни градове, пътувах обикновено с влак, сменях гари и хотели, всички туристи бяха на групи или по двойки, аз обикалях сам из площадите, които от един момент започнаха да изглеждат едни и същи!"

Гледайте комедии, преоткривайте веселата страна на живота! Кажете си, че това, че не се е получило с него, не означава, че някъде там няма човек, който е създаден само за Вас! Приемете  изневярата и раздялата като шанс да намерите този, който наистина заслужава вашето внимание, любов, топлина, признателност. Този, който ще завоюва сърцето Ви!

Не се спирайте да излизате с различни мъже! В крайна сметка това е единственият начин да намерите този, когото търсите, макар и подсъзнателно. Разбира се, имайте си винаги едно наум, но не слагайте всички мъже в графата "Изневеряващи"! Повярвайте, че има много светни, с които просто още не сте се запознали.

Автор: Теодора Георгиева

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay