Сексът с бившия е възможен, но при няколко условия

Сексът с бившия е възможен, но при няколко условия

Сексът с бившия е залитане по онзи стар чифт обувки, който не можете да изхвърлите. Те се разпадат, но вие не можете да се отървете от тях. Но те пък са ви удобни – няма да страдате от мазоли и синини. Просто се предавате и отново ги слагате? Или ги хвърляте в кофата за боклук?

Ако мислите да се обърнете към старата си тръпка, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Хората правят секс с бившите си по различни причини. Някои казват, че е добре да бъдат харесвани от някого, с когото са се разделили. Други харесват удобното и познатото. А трети се надяват, че сексът ще доведе до подновяване на връзката.

В крайна сметка, как сексът с бившия ще ви повлияе, зависи от човека. Поради тази причина всеки трябва да обмисли позитивите и негативите преди да си легне с бившия – не за да ви възпира, а за да сте подготвени за всеки възможен изход.

Позитиви:

1. Ако сексът върви добре, това може да разсее тежките спомени от болезнената раздяла. Вместо да чувствате неприязън един към друг, сексуалният контакт след връзката би могъл да ви напомни емоциите, които сте имали един към друг.

2. Примамливо е, разбира се. Хората естествено жадуват за комфорт и предвидимост, както и за вълнение и нещо ново – сексът с бившия предлага и двете. Изпитвате тръпката от секса с някого без уговорка, заедно със сигурността, че се познавате интимно.

3. Разделите могат да ви накарат да се чувствате изключително самотни, особено ако сте живели заедно с партньора си. Така че сексът с бившия, може да ви даде отново усещането за комфорт.

4. Краят на връзката може да промени начина, по който гледате на себе си. В този случай сексът с бившия може да противодейства на чувството за неуспех. Така бихте разбрали, че раздялата е заради несъвместимост в характерите ви, а не е свързана с малоценност.

5. Сексът може да е безопасен, тъй като споделяте общо минало и се познавате добре. В сравнение с нов партньор, бившият ви знае всичко за вас – историята ви, познава тялото ви и това, което не харесвате в леглото. Когато знаете, че връзката няма бъдеще, не чувствате напрежение, а това е удобно, познато и секси.

Негативи:

1. Сексът може да доведе отново до емоционална привързаност. Той може да се случи и без нея, но често това не се случва. За някои жени продължаването на сексуалните отношения може да върне нараняването и терзанията от приключването на връзката, създавайки болезнено дежа вю.

2. Сексът може да доведе до серия от раздели. Някои двойки могат отново да се съберат. Но обикновено двойките, които са се разделили веднъж, го правят отново. Сексът с бившия води до серия от раздели и разочарования. За мнозина това е краткотрайно решение, което не ви позволява да продължите. Изследвания показват, че времето лекува болката от отхвърлянето, а сексът може да противодейства на този процес.

3. Да се свържеш сексуално с бившия е рисковано. Може да отвори нови рани. Сексът може да провокира старите проблеми и старата болка да се появят отново.

4. Сексът може да усложни други отношения, в които сте замесени. Въпреки че сексът между бивши може да се случи, когато и двамата партньори не са в друга връзка, то в много случаи това не е така. Обикновено един или двамата бивши имат нови половинки и макар че идеята за секс може да звучи добре в този момент, то те трябва да се справят с вината, че изневеряват на някого или дори рискуват новата им връзка да се разпадне.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay