Сок от лук срещу косопад?

Сок от лук срещу косопад?

Всяка жена би се ужасила да види уредяла коса в отражението си в огледалото. И макар косопадът да е по-често срещан при мъжете, то все повече жени започват да се оплават от този проблем в последно време. Истината е, че косопадът може да бъде изключително болезнен процес. Само тази мисъл води мнозина по пътя на превенцията. Ранното инвестиране в здравето на косата определено може да има много ползи. Въпреки това може лесно да се поддадете на маркетингови трикове или да пропилеете пари за продукти, които наистина не правят това, което обещават. Ето защо е жизненоважно да разберете какво поставяте върху косата си и защо всъщност помага.

Един метод от типа "Направи си сам", който може да звучи малко налудничаво, е да нанесете сок от суров лук направо върху главата си. Въпреки че може да не е най-приятно миришещото домашно лекарство, много лекари всъщност са му дали зелена светлина. Според тях, домашният сок от лук има потенциала да възстанови клетките около скалпа и корените, което води до по-малко косопад.

Как помага лукът?

Лукът притежава естествени противовъзпалителни свойства и е продукт с високо съдържание на антиоксиданти, съдържа фибри и пребиотици, които подпомагат храносмилането и е пълен с хранителни вещества, които подобряват цялостното здраве. Не е изненада, че хората започнаха да търсят други начини, по които лукът може да се използва за поддържане на цялостното здраве.

Сок от лук срещу косопад?

Сокът от лук има потенциала да помогне за стимулиране на космените фоликули и по този начин да насърчи растежа на косата. Също така е естествен антисептик. Загубата на коса, причинена от възпалително заболяване, слабо кръвообращение и лоши хранителни навици, може да се възползва от сока от лук.

Той има способността да се бори с всякакви инфекции на скалпа или да лекува бактерии, които може да попречат на растежа на космените фоликули. Въпреки че всичко това звучи обещаващо на теория, има и доказателства в подкрепа на тези твърдения. Алопеция ареата е сравнително често срещано кожно заболяване, което конкретно кара имунната система да уврежда космените фоликули, които иначе биха били здрави. Това води до ограничен растеж на космите в определени области на тялото или скалпа. За щастие космените фоликули не са мъртви, така че възстановяването на косата все още е възможно. Ето къде идва ролята на сока от лук!

Преди близо две десетилетия е направено проучване върху пациенти с алопеция ареата, при които те прилагат сок от лук върху скалпа си два пъти дневно в продължение на два месеца. По средата на проучването 74% виждат повторно израстване на косата, а две седмици по-късно то достига до 87%. Това кара изследователите да повярват, че локалното приложение на сока от лук има реален потенциал.

Сок от лук срещу косопад?

Ако обмисляте да опитате този метод, страхотната новина е, че това е много достъпна опция, която наистина няма никакви недостатъци. Въпреки че на пазара има някои продукти против косопад, които вече използват сок от лук в съставките си, домашно приготвеният вариант е по-добър избор. Не само ще ви спести пари, но направените проучвания включват суров сок от лук, което означава, че е направен пресен. Тъй като продуктите, закупени от магазина, съдържат консерванти, които могат да попречат на ефикасността на лука, по-добре да ги избегнете.

Как се изпозлва?

Единият възможен вариант е да сварите лук, след което да употребите водата от него. Ако искате да се придържате към изпитания, който е и изследван, добавянето на нарязан на кубчета лук към блендер и поставянето на тази течност върху скалпа ви два пъти на ден ще даде най-добри резултати. Този метод е по-ефективен, ако го оставите да действа цяла нощ, но е препоръчително да го правите за минимум 30 минути.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay