В понеделник полагаме най-много грижи, за да изглеждаме добре

Колегите ви изглеждат добре, но само в понеделник

В понеделник полагаме най-много грижи, за да изглеждаме добре

Хората се подготвят по-дълго за работа в понеделник, отколкото в петък, разкрива изследване по въпроса с времето, което отделяме, за да изглеждаме добре, когато отиваме на работа.

 

Средно жените прекарват 76 минути, за да се подготвят за работа в понеделник. Почти една трета от това време се ползва за косата им, 18 минути - за грим, 16 минути за дрехи, останалото - за хигиенни нужди. Времето спада до 40 минути във вторник и продължава да спада през седмицата, за да достигне общо 19 минути в петък.

 

Впрочем, същото съотношение важи и за мъжете, но те започват от 28 минути в понеделник, съкращават ги наполовина във вторник и заковават на 11 минути през останалата част от седмицата.

"Възползвайте се максимално да огледате колегите в понеделник сутрин, защото тогава ще са в най-добрата си форма", съветва говорителят на Debenhams Ед Уотсън. Той добави, че повечето мъже очевидно се стараят за външността си максимум два дни, преди да достигнат "оптималното си ниво на разчорленост".

 

"Жените се борят по-дълго да запазят високи стандарти, но до петък и те са тръгнали по линията на най-малкото съпротивление".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay