Като порасна искам да стана затопляч на легло

Отговорник по патиците или преследвач на гълъби?

Като порасна искам да стана затопляч на легло

Камериерките, рецепционистите и готвачите не са единствените позиции, за които може да се кандидатства в един хотел. Може би не бихме се сетили, но сайтът hotels.com ни обръща внимание, че може да има други доста любопитни професии. Вижте най-странните длъжности, заемани в хотели в различни краища на света. 

 

Затопляч на легло, Великобритания

Тази длъжност навлиза в хотелиерския бизнес през миналата година, а първи я предлага хотел в Лондон. Гостите остават изумени, но все пак приятно изненадани от услугата.

При изрично желание на клиентите на хотела, служител облича специален костюм, подобен на гащеризон, който покрива цялото му тяло от пръстите на краката до главата.

Човекът се пъхва в посоченото легло, за да го затопли, точно пет минути преди хората да си легнат. Едно от задълженията на затопляча е да стопли цялата повърхност на леглото, за да създаде идеалния комфорт. 

 

Полирач на монети, САЩ

През 1935 г. управителят на американски хотел забелязал, че белите ръкавици на дамите, гостуващи в хотела, се замърсяват, когато докосват монети, използвани в хотела. За да предостави абсолютна чистота, той решил да наеме човек, който всеки ден да чисти монетите. Тази традиция е жива и до днес. 

 

Преследвач на гълъби, Индия

В луксозен хотел в Индия двама души имат задължение да държат гълъбите извън дворните пространства на сградата. Гоненето се извършва посредством развяване на голямо знаме в продължение на девет часа дневно.

 

Изпълнител на романтични желания, САЩ

В един обикновен американски хотел се случват необикновени неща. В него работи човек, който сбъдва всички романтични желания на гостите. От предложения за брак до честитки за празници, този човек е нает да сбъдне мечти и да остави хубави и дълготрайни спомени. 

 

Разказвач на приказки за лека нощ, Великобритания

На Острова съвсем скоро се появи нова професия - разказвач на приказки за лека нощ. Разбира се, съвременният Шарл Перо работи само при изрично желание на някой клиент. Книгата е по избор на госта на хотела, а оттам нататък всичко е в ръцете и тембъра на разказвача. 

 

Отговорник по патици, САЩ

В един хотел в САЩ патиците са едни от най-щастливите същества. Убедени сме в това, защото е нает специален човек, чиито задължения са да се грижи за тях, защото те са участници в специално хотелско шоу. Тази длъжност изглежда много приятна, но в края на деня илюзията се изпарява, защото идва време за чистене. А патиците цапат.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay