Българо-немска театрална изненада очаква публиката

Българо-немска театрална изненада

Българо-немска театрална изненада очаква публиката

Български и германски артисти подготвят театрална постановка по творба на Елиас Канети, потопени в огромен басейн с вода на сцената.

Това разказаха русенските артисти Евгения Явашева, Ясена Господинова, Тихомир Благоев и Борислав Веженов, които репетират в драматичния театър "Емма Theater" на германския град Оснабрюк, предаде БТА.

Там режисьорът Иван Станев подготвя съвместен българо-германски спектакъл по "Спасения език" на Елиас Канети. На сцената ще бъде монтиран огромен воден басейн, в който се развива действието на пиесата.

Образът на Елиас Канети се пресъздава в три негови възрасти от трима актьори. Едновременно върви мултимедия, чрез която се показват стари и съвременни триизмерни снимки от Русе, отгоре валят цветя, пролетни листчета или дъжд.

Българските артисти често комуникират в пиесата не на български, немски или английски език, а с измислени импровизирани в момента звуци. Преобладават монолозите и почти няма диалози.

Репетициите се водят от Иван Станев на английски или немски език, дори когато на сцената са само българските момчета и момичета.

"Иван Станев е "особняк", но има интересни решения и постига красиви сцени," каза директорът на Русенския театър Рашко Младенов.

Премиерата в Оснабрюк ще е на 28 януари. След това предстоят постановки в Берлин.

Българските зрители ще видят спектакъла на 27 и 28 април в Русе и на 1 май - в София.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay