Връчиха наградите "Икар" за 2011 година

Наградите "Икар" 2011 - победителите

Теди Москов с "Икар" за режисура
Теди Москов с "Икар" за режисура

Съюзът на артистите в България раздаде своите годишни награди "Икар" на церемония в Народния театър "Иван Вазов". В Международния ден на театъра съюзът отбеляза и своята 90-та годишнина, съобщи "Булфото".

 

Популярният актьор Тодор Колев стана тазгодишният лауреат на почетния "Икар" за цялостен творчески принос.

 

Мариус Куркински бе отличен за главна мъжка роля за превъплъщенията си в моноспектакъла "Български разкази" - копродукция на пловдивския театър и продуцентска къща "Артишок".

 

Ирини Жамбонас грабна статуетката за главна женска роля за изявите си в "Канкун" - също копродукция на Малък градски театър "Зад канала" и ДТ "Н.О. Масалитинов" - Пловдив.

 

Теди Москов е режисьор на годината за постановките си "Сирано дьо Бержерак" в Народния театър "Иван Вазов" и "Възгледите на един пън" във Варненския куклен театър.

 

При поддържащите роли победители са Иван Бърнев за "Полет над кукувиче гнездо" на Александър Морфов в Народния театър и Цветана Манева за "Електра" в театър "София".

 

"Сирано дьо Бержерак" получи още две статуетки - за сценография на Чавдар Гюзелев и за майсторско техническо осъществяване на спектакъл.

 

"Нордост" на Василена Радева и Младежкия театър "Николай Бинев" заслужи наградата за най-добро представление през миналата година.

 

Актьори и почитатели от всички поколения се смесиха на коктейла след церемонията по наградите ИКАР във фоайето на Народния театър.

 

Рок на живо съпровождаше купона, чийто градус скочи, когато сред гилдията се появи председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, за първи път след тежкото възстановяване след прекарания инсулт. 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay