"Календарни момичета" - голи за благотворителност

Гола благотворителност

"Календарни момичета" - голи за благотворителност

Десет актриси се събличат благотворително в Сатиричния театър "Алеко Константинов" в комедията "Календарни момичета" от Тим Фърт, постановка на Андрей Аврамов. Премиерните представления са тази вечер и на 14 април, съобщиха от театъра, а ние научихме от БТА.

 

Участват Йорданка Стефанова, Янина Кашева, Мария Статулова, Нона Йотова, Албена Колева, Ана Вълчанова, Росица Александрова, Анастасия Панайотова, Александра Василева, Жанет Иванова, Павел Поппандов, Стефан Денолюбов, Петко Каменов, Тодор Близнаков.

 

Сценографията е на Татяна Димова, музиката на песента - на Любомир Денев.

 

"Календарни момичета" е трогателна английска комедия, вдъхновена от действителна история, отбелязват от екипа. Традиционно дамите от Женското дружество в градчето Нейпли са ангажирани с благоприлични, скучни и понякога глупави занимания.

 

По-същественото от участието им в конкурси за пайове и обменянето на рецепти за мармалади обаче е, че тези жени държат една на друга и се подкрепят. Когато съпругът на Ани умира от рак, те решават да съберат пари за нов диван в болничната чакалня, като направят "алтернативен" календар. Различното този път е, че зад обичайните чайници, плетки и цветя дамите, преодолявайки свян и предразсъдъци, позират разсъблечени.

 

Неочаквано проявените смелост и оригиналност им носят световна слава, а печалбата от календара надминава и най-дръзките им мечти.

 

Филмите "Календарни момичета" и "Черна топка", чийто сценарист е Тим Фърт, са в челната петица на британските класации през 2003 г. "Календарни момичета" е сред 15-те най-гледани английски кинопродукции, печели наградата за най-добра британска комедия. В него се снимат едни от големите
дами на английското кино - Джули Уолтърс и Хелън Мирън, номинирана за главна женска роля за Европейските филмови наградии за "Златен глобус".

 

През 2008 г. Тим Фърт преработва сценария си и в Лондон се появява сценичната версия на "Календарни момичета". Спектакълът е оценен високо от зрителите и критиката. От 2009 г. започва невиждано по мащаб национално турне, което продължава и до днес. Пиесата има награда "What`s on stage" за най-добра
комедия и номинация за "Лоурънс Оливие".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay