Започва третото „Голямо междучасие”

Търси се новата най-добра ученическа песен

Започва третото „Голямо междучасие”

Вчера, на 14 март, официално бе даден старт на конкурса за най-добра училищна песен "Голямо междучасие 3”. Третото издание на единствения по рода си конкурс отново ще предизвика учениците от София да покажат талант и умения в музиката.

Организаторите на мероприятието отново са Столична община и групите D2 и Gravity Co. Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община и е познато на родители и деца от цялата страна, защото се случва успешно вече за трети път. Всяка година "Голямото междучасие” става арена на млади музиканти от различни стилове, които освен шанс за изява, печелят и нови фенове.

Ето и какви са условията, за да станете част от събитието: трябва да сте ученик от 1 до 12 клас от столично училище, който пее, свири или има ученическа група. От 14 март до 17 април, всеки желаещ да премери сили в "Голямо междучасие 3” ще може да качи своята авторска песен или любителски видеоклип на официалния сайт www.d2band.com

Всички песни трябва да са на български език. Няма да се допускат песни с нецензурно съдържание, както и кавър версии. От 18 април до 8 май 2011г. ще се проведе електронно гласуване за най-добрата песен в сайта на конкурса.

От 21 април до 4 май 2011г. пък ще се организират три концерта на териториален принцип в столични културни домове, на които ще се представят всички участници - групи и изпълнители.

Победителят в конкурса за най-добра училищна песен ще бъде обявен на голям финален концерт на 12 май 2011г., от 17:00ч., на Лятната естрада в Борисовата градина.

В него ще вземат участие изпълнителите на петте песни, събрали най-голям вот при гласуването. Именно от тях D2 и Gravity Co ще изберат победителя и най-новата ученическа песен за 2011 г.

Голямата награда е продуциране и запис на песен в професионално студио.

Всяка година нивото на конкурса се покачва все повече и групите и изпълнителите, които участват, са все по-добри, а финалът е винаги много оспорван. За да стимулират и наградят повече участници, организаторите решиха тази година да има и две специални награди.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay