Мюзикъл "Междузвездни войни" подразни Лукас

"Междузвездни войни" на оперна сцена?

Мюзикъл "Междузвездни войни" подразни Лукас

Забравете "Брилянтин". През 1996 г. ученици от гимназия в Калифорния решават да създадат един наистина епичен мюзикъл, пише сайтът salon.com. Финансирани единствено и само от собствените си пари и без намесата на нито един родител или по-възрастен човек, 17-годишните Гарин, Майкъл и Кевин създават рок опера за 40 човека и я кръщават "Star Wars: A New Hope".

Учениците адаптирали текстовете от "Клетниците", "Брилянтин" и "Godspell", а билетите за постановката били изцяло разпродадени. В крайна сметка постановката била отразена в New York Times, а децата получили едно не особено приятно писмо от Джорд Лукас с молба повече да не поставят мюзикъла.

Ето какво казва Кевин, изиграл Оби-Уан, сега на 32 години: "Капацитетът на мястото, в което играхме, беше 300 места. За първата вечер на опашка за билети се появиха 1 200 човека. И всичко това се случи преди още истерията по трилогията да се възроди с пълна сила."

Досега в интернет са пуснати само две клипчета от самата постановка. Според Гарин мюзикълът "Междузвездни войни" съвсем скоро ще бъде наличен в цялостен вариант за първи път, откакто постановката е създадена.  

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay