Нещо като big brother от "Тихи невидими хора" в Младежкия театър

"Тихи невидими хора"

Абсурдна комедия, посветена на "невъзможното" изкуство на общуването ни предлагат от Младежки театър Николай Бинев. Името на постановката е "Тихи невидими хора" и най-общо казано, застава зад тезата, че ако преди да се скарат, хората, решили да построят Вавилонската кула, бяха инвестирали няколко часа в опит да се разберат, може би тя щеше да е завършена.

 

В пиесата героите се оказват пленници на ситуация, която ги принуждава да прекарат доста време заедно, напълно изгубени в превода. В средата на тази невъзможност, обаче, се намира пространство, много по-интересно от видимото, където неразбирането се превръща в материя, с която героите започват да изграждат магическа реалност.

 

Текстът се занимава със състоянието на избор - дали оставаме в обичайните рамки на "нормалното" живеене, или дръзваме да приемем предизвикателствата на спонтанните и непреднамерени избори, които в повечето случаи ни въвличат в много по-интересна и вярна игра от тази, в която по инерция участваме.

 

Актьорите в "Тихи невидими хора" са Николай Луканов, Вежен Велчовски, Ангелина Славова, Владимир Пенев, Станка Калчева и Малин Кръстев. Постановката е с продължителност час и 20 минути и може да бъде гледана на 30 януари и на 2 февруари с начален час 19.00.

От самия театър я описват като антидот срещу лошо настроение, лоши очи, уроки, скука, мнителност, претенции, ишиас, лумбаго, инсомния, сънливост, нервност, климактериум, пубертет, косопад, възпалено гърло и болки в кръст.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay