Опера за Бил Клинтън показва, че лъже от малък

Опера за детството на Бил Клинтън

Драматичните обрати в живота на американския президент Бил Клинтън са достойни за пресъздаване във филм, вероятно окичен с предупредителна червена точка в горния десен ъгъл. Преди да го видим на екран обаче, животът на Клинтън е поставен на оперна сцена.

 

Американският творчески тандем Бони Монтгомъри и Британи Барбър се вдъхнови да създаде опера, посветена на бившия президент. Първото представление на музикалния спектакъл беше изнесено с невероятен успех пред тесен кръг от 60 души в женския клуб на гр. Литъл Рок в щата Арканзас, където през 1946 г. е роден Бил Клинтън. Музикалното произведение се нарича "Били Блайт". Действието се развива в градчето Хот Спрингс, където Бил Клинтън е израснал. Събитията в музикалното произведение се случват в един-единствен ден на 1959 г. - последната година, през която Бил Клинтън използва фамилията на покойния си баща Уилям Блайт, преди да започне да си служи с фамилията на пастрока си Роджър Клинтън.

 

Действието в операта е фокусирано върху спор между малкия Бил Клинтън и неговия дядо, от който става ясно, че Клинтън прибягвал и до лъжи, когато се налагало. По време на спора малкият Били казал, че е видял как две момчета изяждат сърцевината на диня, предназначена да бъде връчена като награда. В действителност в това малко престъпление участвал и самият той, но предпочел да скрие истината. Така музикалното произведение изважда на яве вътрешната борба на малкия Били, когато се касаело да си признае нещо.

Създателките на музикалното произведение подчертават, че в операта изобщо не се говори за скандалите от втория президентски мандат на Клинтън.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay