Почти 2 милиона долара събра търг с вещи на Клептън

Търг с вещи на Клептън събра почти 2 милиона долара

Почти 2 милиона долара събра търг с вещи на Клептън

Преди няколко дни писахме за предстоящия търг на китари и други ценни вещи на известния музикант Ерик Клептън. Е, аукционът вече се състоя и на него бе събрана внушителна сума. Предметите, принадлежали на Клептън, бяха продадени за близо 2 милиона и още по-точно - за 1,77 милиона долара в аукционна къща в Ню Йорк, съобщава CNN.

В търга са били включени общо 140 предмета, сред които китари, усилватели, туристически комплект и дори сценичен костюм по дизайн на Джани Версаче.

Най-висока цена достигна китарата "Gibson LP5" от 1948 г. Тя бе продадена за 82 960 долара. За друга китара на музиканта - "Zemaitis" от 2005 г., бе платена сумата от 75 640 долара, а китарата "Martin" от 2008 г. бе продадена за 70 760 долара.

Най-евтиният предмет, принадлежал на музиканта и продаден на този аукцион, се оказа чанта с марка "Andrea Valentini", за която бяха платени скромните 610 долара.

Всички приходи от търга ще бъдат дарени на "Crossroads Centre" - център за лечение на наркомании, който Клептън е основал в Антигуа през 1998 г.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay