Първи лауреат на приза "Стоян Камбарев" бе режисьорът на "Източни пиеси", а сега кой?

Награда за изкуство "Стоян Камбарев"

Пет млади, талантливи и все още неналожени медийно творци са номинирани за тазгодишното връчване на наградите за изкуство "Стоян Камбарев". Официалната церемония ще бъде на 11 април от 19 ч. в Sofia live club и ще бъде съпроводена от концерт с участието на Графа, Миро, оперната дива Ина Кънчева, Маестро Кристиян Коев и Деси Тенекеджиева, заедно с Калин Вельов и Боби Вълчев.

 

За втора поредна година фондацията, носеща името на един от емблематичните български театрални режисьори на 90-те години - покойният Стоян Камбарев, опитва да стимулира, както морално, така и финансово, младите хора, които са се отдали на изкуството и развиват свой индивидуален почерк и талант. Наградата се състои от бронзова статуетка на Кольо Карамфилов, парична премия в размер на 3000 лв. и Почетна грамота.

 

Членовете на фондацията са 20 ярки представители на българската култура, приятели на починалия театрален режисьор, а председател е съпругата му Деси Тенекеджиева. Миналата година пръв лауреат на приза за изкуство стана кино режисьорът Камен Калев за филма му "Източни пиеси".

 

Василена Радева – театрален режисьор. Отличена е за нейния спектакъл "Нордост – приказка за разрушението" в Младежкия театър, за безкомпромисния й талант и социалната и човешка ангажираност на театъра, който е избрала да прави.

 

Калоян Илиев - Кокимото е сред най-забележителните млади имена в съвременното ни изобразително изкуство. Творец с неподражаем личен почерк, той успява да докосне така трудно достижимите европейски стандарти в изкуството.

 

Елена Димитрова – актриса, за ролите й на Хермина и Пердита в "Зимна приказка" на Театрална работилница "Сфумато", показващи едновременно крехкост и сила, дълбочина и мъдрост.

 

Теа Данолюбова е едва на 17 години и учи в английската гимназия в град Варна. Тя е забелязана заради прекрасната си нежна, чувствителна и искрена поезия в дебютната си стихосбирка "Сложи ме на пауза".

 

Юлиан Спасов е 18-годишен ученик във Френската гимназия в София. Той е автор, режисьор и продуцент на пълнометражният филм "Teenday"- категорична заявка за сериозно бъдеще в киното. Многофункционален и обещаващ кино-талант.

 

Водещ на церемонията ще е журналистът на Дарик радио Драго Симеонов, а специална изненада ще бъде неговата сценична дама-голямата и обичана от всички актриса Татяна Лолова. Билети вече могат да се намерят в мрежата на BGbileti.com

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay