Да оставим SOS следа в градинката на "Кристал"

Там ще откриете въздействаща фотоизложба, посветена на 20-годишнината от създаването на първото SOS селище в България

За да бъдеш възрастен, първо трябва да бъдеш дете, а това означава да имаш семейство и ярки спомени от щастливото и безгрижно детство… НО…

Има деца, които са били лишени от това право. Някога. От някого. По някаква причина.

Има семейства, които се грижат за тях като за свои.

Има братя и сестри, които се обичат по-силно от родни.

Има хора, които живеят заради тези деца.

Тяхната история започва в едно специално местенце, където децата се чувстват деца и се учат да бъдат преди всичко хора – в SOS Детското селище. 


През 2013 се навършват 20 години от от създаването на SOS Детско селище Трявна – първото SOS селище в България. Официалното тържество ще бъде на 21 септември в град Трявна.

Що се отнася до жителите и посетителите на София, в момента те могат да разгледат фотоизложбата "Да оставим SOS следа и да продължим". Експонирана е в градинката на "Кристал". Според първоначалния план, трябваше да бъде закрита още на 26 август, но това все още не се е случило. Вчера екипът на Jenite.bg се възползва от възможността да види въздействащите черно-бели фотографии на Адриана Янкулова, Росен Коларов и архива на SOS детски селища България.  

В галерията ни можете да разгледате кадрите, които заснехме, но ви съветваме да отидете и на място. По този начин ще уважите усилията на организацията, която през последните две десетилетия е успяла да помогне на над 300 деца в програмите за семеен тип грижа и на над 1500 деца и техните семейства в програмите за подкрепа на семейството и превенция на изоставянето. 

Да оставим SOS следа в градинката на "Кристал"
Изложбата в градинката на "Кристал" се посвещава именно на тези млади хора, защото "SOS Детски селища България дава на децата шанс да бъдат отново деца", споделя националният изпълнителен директор на SOS Детски селища България – Пламен Стоянов.

Ако искате да научавате от нас за важните социални инициативи в страната, можете да се присъедините към Jenite.bg във фейсбук!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 05.09.2013|13:39
Снимките са наистина много трогателни!
4
Не е посочен 05.09.2013|13:35
Това ще е хубаво да се види.
3
Не е посочен 05.09.2013|13:03
Тези селища са добър начин да се разделим с добре познатите ни от миналото домове, които не са нищо повече от концлагери.
2
Не е посочен 05.09.2013|09:38
не съм в София сега
1
Не е посочен 04.09.2013|13:53
Много красиви снимки! Трябва да помагаме на тези невинни същества да живеят по-добре и да имат едно нормално детство.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay