Съвети, ако губите веждите си

Съвети, ако губите веждите си

Много от нас все още се възстановяват от тънките вежди, които бяха тенденция през 90-те. Докато прекаленото скубане е най-очевидният виновник за редките вежди, то има и други фактори, които допринасят за намаляване на окосмяването. 

Недостигът на хранителни вещества може да повлияе както върху структурата на косъма, така и върху растежа, което изисква лекар да погледне както вашата медицинска история, така и историята ви на хранене. Генетиката също може да играе голяма роля в модела на растеж или продължителността на живота на окосмяването ви.

Добрата новина? Независимо дали сте от онези, които прекомерно са изскубали веждите си или те са станали по-редки по необясними причини, можете да ги възстановите с няколко лесни стъпки. Ето как.

1. Инвестирайте в нови продукти

Ако се борите с окапването на веждите си, не можете да разрешите проблема без подходящите продукти за ускоряване на растежа. Един продукт, който по-специално ще направи чудеса, е серум за вежди, който може да поддържа арките ви, като същевременно лекува проблема. Имайте предвид, че най-добрият растежен серум за вежди не само ще се справи с проблема, но и ще го предотврати в бъдеще. Търсете естествени формули, които са безопасни и ефективни.

2. Бъдете внимателни към съставките

Напълно го разбираме - списъкът на съставките може да бъде сложен и объркващ, но не е задължително да е така. Вече вероятно сте чували чудесата, които биотинът може да направи за косата; от друга страна, липсата на биотин може да бъде свързана с косопад. Направете проучване кои съставки ще бъдат най-подходящи за състоянието ви. Фолиевата киселина и витамини В5, В6 и В12 също са вариант.

3. Експериментирайте с грима

Докато се опитвате да благоприятствате растежа на веждите си, използвайте временно решение – грим. Използването на молив за вежди с фин връх за запълване на оскъдни области е лесен начин за създаване на илюзия за косъмчета, които няма да изглеждат неестествено. Целта е наистина да имате равномерни вежди, но се опитайте да не попълвате прекалено вътрешните ъгли на веждите или да правите краищата твърде дебели.

4. Вземайте ежедневно хранителни добавки

Включването на добавки към храненето ви е чудесна първа стъпка към красиви вежди. Консултирайте се с лекар, за да подбере за вас най-добрата комбинация от витамини и минерали. Само отбелязваме, че трябва да търсите фолиева киселина, биотин, витамини А, С, Е  цинк. Тази комбинация работи заедно, за да предпази косата от свободните радикали, да стимулира производството на кератин и да поддържа растежа и възстановяването на космената тъкан.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay