Съпругът ми е лъжец!

Съпругът ми е лъжец!

Съпругът ми е натрапчив лъжец. Той вече се е сраснал с лъжата. Той би излъгал относно мястото, на което се намира, с кого има среща, както лъже и за някои много несъществени неща. 

Знам, че не ми изневерява, защото знам, че се обичаме. Просто лъжата е в кръвта му. Рядко коментирам с него този въпрос, но стигнах до момента, че изобщо не му вярвам. Как да му кажа защо искам и защо можем да бъдем честни един с друг? Това са въпроси, които дълго време си задавах, преди да се обърна към специалист.

Така след десетки материали изчетени в мрежата, дойде времето за среща с консултанта. Разказах му моята история. От споделеното той разбра колко изтощени се чувстваме със съпруга ми от дълго време заради случващото се.

Той ми помогна да разбера няколкото възможни причини заради които човек лъже. Те могат да включват:

- страхът от реакцията на другия човек

- за да се избегне неловка ситуация

- за защита на другия човек от нараняване, болка или други негативни емоции

Терапевтът ми помогна да осъзная, че избягваме конфронтацията, за да може мирът между нас двамата да се запази и да успеем да живеем в някаква хармония. Подчерта обаче, че постоянната лъжа може да доведе до други негативни последици, които могат да навредят на отношенията ни като съпрузи. Той ни препоръча да проведем честен и спокоен разговор за това как лъжата засяга нас и нашите отношения.

Посъветваме много спокойно да попитам съпруга си каква е причината за неговото поведение. Това може да ни помогне да разберем откъде произлизат всички лъжи. Ако и вие сте в същото положение, трябва да знаете, че има моменти, когато хората несъзнателно тръгват по грешния път, но с вярна любов, подкрепа и утеха нещата могат да се подобрят. Ето защо се препоръчва, ако проблемът продължава и се задълбочава, професионалната помощ също може да бъде алтернатива. Така че не страхувайте да потърсите помощ, ако не можете да се справите сами. Инвестирайте във връзката си, за да може да бъдете щастливи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay