Тайните за красота на азиатките

Тайните за красота на азиатките

От Южна Корея до Тайланд, азиатците имат свой собствен начин да изглеждат млади и няма кратки пътища за това. Тяхната мотивация и последователност играят важна роля за поддържането на красив вид дори на 50 години.

Ще ви разкажем малко повече за тайните за красота на азиатките:

1. Използват оризова вода

Оризовата вода е известна съставка в много японски и корейски продукти за грижа за кожата и едно проучване показа, че оризовата вода има свойства против стареене и изсветлява кожата. Можете или да опитате продукти за грижа за кожата с оризова вода или просто да я направите у дома. Можете да измиете лицето си с нея преди почистване или да я използвате за хидратиране на кожата.

Оризовата вода може да се използва и за омекотяване и блясък на косата. Важно е да използвате чиста оризова вода, тъй като не бихте искали примеси по кожата или косата си.

2. Двойно почистване на лицето

Двойното почистване е обичайна техника в Корея и Япония, защото гарантира, че лицето ви е почистено от примеси и замърсявания, които се появяват след грим и слънцезащитен крем. Първият почистващ продукт обикновено е почистващ продукт на маслена основа, тъй като това ще помогне за успокояване на лицето, като същевременно ще премахне мазните вещества от порите ви.

Второто почистващо средство е обичайното почистващо средство на водна основа, което допълнително премахва всички остатъци. Това улеснява проникването на други продукти за грижа за кожата и омекотява кожата ви.

3. Използват продукти с охлюви

Охлювеният муцин датира от Древна Гърция и съществува и се използва и днес. Муцинът от охлюв се използва широко в азиатските продукти за грижа за кожата поради сложната си смес от хиалуронова и гликолова киселина, които са полезни за кожата. Муцинът съдържа и цинк, който успокоява раздразнението на кожата, сместа от тези съставки прави кожата ви сияйна и по-здрава. 

4. Опитайте корейски скраб за тяло

Корейските ексфолианти за тяло са различни от конвенционалните скрабове за тяло, защото вместо просто да използвате голите си ръце и ексфолиращ гел, са необходими ръкавици с текстура, подобна на шкурка, за да премахнете прекомерното натрупване и мъртвите кожни клетки по тялото ви.

5. Пийте чай от лимонена трева

Лимонената трева се използва широко в азиатската кухня, особено в тайландската кухня. Чаят от лимонена трева е чудесен детоксикатор за тялото ви и може да насърчи здравословното храносмилане. Може също да помогне за намаляване на менструалните спазми и подуването на корема.

Здравословното хранене е от съществено значение за насърчаването на сияйна кожа, а чаят от лимонена трева е подхранваща напитка, която можете да добавите към диетата си.

6. Рициново масло върху косата и кожата

Рициновото масло помага за заключване на влагата в сухата и увредена коса, което я прави по-мека. Може да помогне и при проблеми с пърхота, като масажирате маслото върху скалпа. Нанасянето на рициново масло върху миглите също може да стимулира растежа им.

Като масло за лице, рициновото масло насърчава овлажняването и изглажда кожата. То съдържа антиоксиданти, които помагат за предотвратяване на появата на бръчки и фини линии.

7. Масаж на лицето с ролер

Ролерите набират популярност в наши дни по целия свят. Произхождащ от Китай, ролерът традиционно се използва върху тялото за облекчаване на мускулни болки, хронична болка и намаляване на възпалението, след прилагане на масажно масло. Въпреки това, като се използва по-лека сила, това може да се направи върху лицето, за да се подобри кръвообращението. По този начин се намалява подпухналостта и освобождава мускулното напрежение от лицето.

8. Шийт маски

Един от най-добрите начини да се грижите за кожата е да използвате шийт маски и особено такива със съставки против стареене, които помагат с колагена. Те са практични за употреба и имат много предимства, включително изсветляване на кожата. Те са перфектни, когато става въпрос за намаляване на фините линии и бръчки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay